Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru cele mai bune tarte cu fructe


 Sfaturi pentru cele mai bune tarte cu fructe Tartele cu fructe sunt delicioase si destul de usor de facut. Oricine iubeste acest desert, deoarece este racoritor si plin de fructe dulci. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa faci tarte excelente, de fiecare data.

1. Raceste toate ingredientele pentru blat
E bine sa tii toate ingredientele pentru blat la frigider, inainte de a le folosi. In special untul trebuie sa fie rece, dar pana si faina va beneficia de pe urma temperaturii scazute. Asta te va ajuta sa creezi o crusta crocanta si delicioasa.

2. Gaureste blatul
Inainte sa pui tartele la cuptor, foloseste o scobitoare si fa cateva gaurele in crusta. Asta te va ajuta sa scapi de acele crapaturi inestetice, deoarece permite aburilor sa se ridice.

3. Nu bate prea mult crema
Aceata este o problema destul de frecventa atunci cand facem prajituri. E foarte impotant sa nu bati prea mult crema. Ea contine doar frisca, zahar si crema de branza, deci poate fi tentant sa o bati energic si un timp indelungat. Abtine-te! Vrei o crema moale, care sa se poata intari in frigider.



4. Alege fructe de sezon, de preferat
Chiar daca esti tentat sa cumperi fructe de la supermarket, deoarece le poti gasi tot timpul anului, ar fi bine sa le folosesti pe cele de sezon. Acestea vor fi mai proaspete, iar daca le cumperi din piata, vor fi mult mai sanatoase decat cele care au fost aduse in magazine.

5. Fii cat mai creativ in decorare
Foloseste fructe cat mai diverse pentru decorarea tartelor, dar si modele diferite. Experimenteaza cu diverse combinatii de fructe sau chiar aranjamente tematice.

Autor:  Andreea Utza