Site coolinaria.ro

Condimente pentru slabit


Condimente pentru slabit Condimentele sunt aliati puternici in lupta cu kilogramele in plus. In plus, sunt sanatoase si dau arome cat mai speciale mancarurilor tale. Iata care sunt cele mai bune condimente pentru slabit.

1. Turmericul
Este des intalnit in mancarurile indiene. Acesta ajuta la reducerea inflamatiilor si lupta impotriva obezitatii. De asemenea, este foarte util cu persoanele care au dificultati cu scaderea in greutate.

2. Scortisoara
Daca vei presara putina scortisoare peste ovazul de la micul dejun, iti vei ajuta organismul sa-si controleze nivelul de zahar si de insulina. Astfel, te vei proteja de diabet si-ti vei controla foamea.

3. Ghimbirul
Ghimbirul proaspat poate fi adaugat in limonade, ceaiuri sau chiar mancaruri. El iti reduce apetitul si te ajuta sa rezisti poftelor greu de controlat.

4. Piperul negru
Substanta care da piperului negru acel gust specific, este cea care ajuta corpul sa arda mai multe calorii, in procesul de termogeneza. De asemenea, piperul ajuta organismul sa foloseasca nutrientii mult mai eficient.



5. Coriandru
Coriandrul este un alt condiment foarte utilizat in bucataria indiana. El imbunatateste metabolismul si te ajuta sa slabesti mai usor.

6. Patrunjelul
Mai multe studii au demonstrat ca patrunjelul ajuta la reducerea nivelului de glucoza din sange. Asta inseamna ca el te si ajuta sa-ti controlezi apetitul si participa la transformarea mancarii in energie.

7. Mustarul
Mustarul are, si el, un efect termic asupra corpului, facandu-l sa arda mai multe calorii, in timp ce digera mancarea. Adauga praf de mustar in mancarurile tale, pentru un gust deosebit.

Autor:  Andreea Utza