Site coolinaria.ro

Cum sa iti pregatesti corpul pentru iarna


Cum sa iti pregatesti corpul pentru iarna Ploile din aceasta saptamana s-ar putea sa te fi afectat si sa te fi facut mai lenes decat ai fi crezut vreodata. Temperatura scade pe zi ce trece si in cateva zile vom da de iarna. Cand anotimpurile se schimba, intotdeauna trebuie sa iei in considerare cateva sfaturi nutritionale.

1. Ai grija de sanatatea ta
Una dintre cele mai mari probleme ale venirii iernii esti faptul ca aduce si raceala cu ea. Un sistem imunitar puternic reduce sansele racelii. Desi este inca dezbatuta ideea ca vitamina C ajuta foarte mult la raceala, unul din nutrientii foarte buni este zincul mineral, care ajuta celulele albe sa combata patogenii periculosi.

2. Reactiile sistemului digestiv
Una dintre noile zone de cercetare, cand ne referim la nutritie, este relatia dintre flora intestinala si abilitatea noastra de a combate bolile. O descoperire noua arata ca bacteriile din intestinele noastre pot comunica cu restul sistemului imunitar. Niste alimente foarte bune pentru a imbunatati flora intestinala sunt cartofii dulci, usturoiul, ceapa si legumele verzi.



3. Vitamina D
O deficienta foarte intalnita pe timpul iernii este aceea de vitamina D. Sursa primara de vitamina D pentru oameni este lumina, deci, cu cat zilele devin mai scurte si cu cat norii devin mai abundenti, vitamina D din corpul nostru incepe sa se diminueze. Primul aliment bun pentru a-ti imbunatati nivelul de vitamina D este laptele nedegresat, deoarece grasimile din lapte au foarte multa vitamina D. Branza Cheddar este o alternativa.
O alta sursa foarte buna este pestele plin de omega-3, cum sunt somonul si herringul.
Cei ce sunt vegetarienti pot incerca ciupercile, deoarece si ele pot sintetiza foarte usor o forma de vitamina D.

Autor:  Andreea Utza