Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti mai rapid


 Cum sa gatesti mai rapid Exista zile in care ai timp sa creezi un meniu complet si delicios, si zile in care pur si simplu vrei sa termini totul mai repede. Pentru ca gatitul sa nu fie o cursa contra cronometru, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa gatesti repede, dar eficient.

1. Ia-ti un minut pentru a te gandi ce vei prepara
Inainte sa te apuci de gatit, stai un minut si gandeste-te ce vrei sa faci de mancare. Daca faci mai multe feluri, vezi care se gateste cel mai greu si incepi cu acela, iar in timp ce el se face te poti ocupa si de restul. E mult mai simplu atunci cand ai deja un plan.

2. Pregateste aparatele si incalzeste cuptorul
Retetele care au nevoie de cuptor incep intotdeauna cu incalzirea acestuia. Porneste-l de dinainte sa te apuci sa aduni ingredientele. Odata ce s-a incalzit, il poti seta la loc la intensitatea de care ai nevoie.

3. Apa la fiert
Cand ai ceva de fiert, primul lucru e sa pui apa pe foc. Nu uita sa folosesti si un capac, deoarece apa va fierbe mai repede, iar mancarea la fel.



4. Ia-ti toate ingredientele
Ai vazut deja la concursurile de gatit cum participantii isi umplu cosurile cu cat mai multe produse, inainte de a incepe sa pregateasca mancarea. Cam asta trebuie sa faci si tu, sa-ti aduni toate ingredientele de la inceput, ca sa le ai la indemana atunci cand ai nevoie de ele.

5. Curata fructele si legumele
E bine sa incepi cu spalatul legumelor si taiatul acestora. Daca ai legume carora trebuie sa le tai frunzele sau diferite parti, incepi cu taiatul. Vei avea mai putin de spalat si te vei misca mult mai repede.

6. Rade untul
Ca sa nu astepti dupa el sa se inmoaie, ia o razatoare si rade untul. Va ajunge mult mai usor la temperatura camerei, iar cand vei avea nevoie de el va fi moale deja.

Autor:  Andreea Utza