Site coolinaria.ro

Mancaruri de sarbatoare din jurul lumii


Mancaruri de sarbatoare din jurul lumii Stim care sunt mancarurile traditionale romanesti, in special cele de sarbatori, insa ce bunatati se servesc in alte tari? Iata cateva mancaruri populare de sarbatori, din jurul lumii:

Israel: Latkes
Hanukkah sau Festivalul Luminilor este o sarbatoare evreiasca, mentionata in Vechiul Testament. Multe dintre mancarurile servite sunt prajite in ulei, precum Latke, un fel de clatite de cartofi, prajite.

Franta: Bûche de Noël
Bûche de Noël (buturuga de Craciun) este o prajitura cu ciocolata, ce seamana cu un trunchi de copac. Ea este decorata, de obicei, cu ciupercute facute din bezea, sau cu orice alte decoratiuni comestibile ce imita atmosfera dintr-o padure. In Franta, aceasta prajitura se serveste dupa masa din ajunul Craciunului.

Peru: ciocolata calda picanta
In Peru, ciocolata calda este o traditie de Craciun. In decembrie, bisericile primesc donatii pentru a face cantitati imense de ciocolata calda, dar si de panettone, o paine traditionala italiana. Painea si ciocolata fierbinte si usor picanta sunt servite celor cu o situatie financiara grea.



Grecia: Melomakarona
Craciunul este o adevarata traditie in Grecia, iar oamenii sarbatoresc in foarte multe feluri. Melomakarona este un desert de Craciun, un fel de fursec dulce, imbibat in miere si presarat cu nuca.

Polonia: Babka
Unul dintre cele mai populare deserturi de Craciun, din Polonia, este babka, un fel de paine dulce. Alte bunatati, precum prajiturile, sunt facute cu miere si seminte de mac, insa painea este cea mai populara.

Autor:  Andreea Utza