Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru a gati tofu


5 sfaturi pentru a gati tofu Tofu simplu nu are un gust prea special, insa, odata ce ai invatat cum sa-l gatesti, se transforma intr-o masa delicioasa. Marinat, copt sau prajit, tofu este usor de pregatit si, cu siguranta, te va incanta rezultatul. Iata cateva sfaturi practice:

1. Tofu marinat
Tofu absoarbe aromele marinatelor ca un burete, mai ales daca-l tai in bucati mici inainte. Incearca o marinata simpla din sos de soia si vin. Apoi, joaca-te cu diverse arome, precum sosurile picante, usturoiul sau zaharul brun.

2. Tofu presat
Tofu poate contine foarte multa apa, iar dupa gatit poate deveni prea moale. Atunci cand vrei sa-l folosesti in retete in care trebuie sa fie tare, foloseste doua farfurii si preseaza-l, pentru a stoarce apa din el. Pune si cateva conserve grele, pentru a te ajuta sa-l storci mai bine. Vei obtine un tofu compact.

3. Tofu copt
Taie-l in bucati mici si pune-l la cuptor, la foc mic. Se va usca treptat si va deveni gumos. Aceste bucatele sunt perfecte ca snackuri, pentru a fi adaugate in salate sau pentru un burrito vegetarian.



4. Tofu crocant
Tofu poate fi preparat la fel cum prepari carnea. Pune-l intr-o tigaie cu ulei incins si lasa-l sa se gateasca. Va deveni auriu si crocant, iar mijlocul va ramane cremos. Intoarce-l pe toate partile pana cand acestea devin si ele rumene.

5. Tofu taiat marunt
Felul in care alegi sa-ti tai branza tofu schimba total experienta consumarii acestuia. Pentru supe, taie-l in bucati foarte mici, insa pentru paste sau legume la tigaie, lasa-le putin mai mari. Tofu tocat merge foarte bine in tocanite sau pentru umpluturi, cand doresti o textura cat se poate de uniforma.

Autor:  Andreea Utza