Site coolinaria.ro

Cum sa nu te ingrasi de sarbatori


Cum sa nu te ingrasi de sarbatori Expertii spun ca portionarea este cheia, atunci cand tentatiile sunt nemarginite. Este acea perioada a anului in care caloriile se ascund dupa fiecare colt. Prajituri, gogosi, ciocolata, toate se afla in bucataria ta si asteapta sa fie mancate. Toate aceste portii extra se aduna si pana la 1 ianuarie o sa te ingrasi cateva kilograme. Desi nu este usor sa iti faci portii mici atunci cand tentatiile sunt peste tot, iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

1. Niciodata sa nu ajungi acasa flamand
Sau la vreo petrecere. Incearca sa mananci un snack plin de nutrienti inainte. Daca ajungi flamand totusi, poti sa iti mai potolesti foamea cu un pahar cu apa inainte sa te apuci sa mananci.

2. Distrage-ti atentia
Multi oameni uita ca o petrecere de sarbatori inseamna mai mult decat mancare si bautura. Nu este doar un eveniment la care mananci, ar trebui sa te bucuri de compania prietenilor tai. Concentreza-te pe altceva in afara de mancare. Cel mai bun mod de a face asta este conversatia. Ia-ti gandul de la mancare si concentreaza-te pe conversatie chiar daca esti la o cina cu familia sau la o petrecere.

3. Controleaza-ti ritmul
Nu incearca sa-ti pui in gand ca vei manca doar in prima jumatate de ora dupa ce ajungi la petrecere. Aceasta strategie este o greseala. Daca vei incerca sa te indopi doar pentru prima juimatate de ora atunci vei mesteca mai repede, ceea ce inseamna ca vei manca mai mult. Daca mesteci incet, te vei umple cu mai putina mancare. Acest lucru te va face sa te simti in control.



4. Limiteaza alcoolul
Nu bea prea mult alcool la aceste petreceri de sarbatori. Nu este vorba doar despre calorii aici, ci si despre control. Daca bei mult, nu vei mai avea atat de mult control asupra a ceea ce mananci. Daca ti-e sete, un pahar de apa va fi intotdeauna de ajuns.

5. Nu manca prea multe dulciuri
Cand vine vorba de desert, fii selectiv. Limiteaza-ti portiile si mananca doar ceea ce vrei neaparat, nu totul. Daca tot o sa aiba o gramada de calorii, macar fa-l sa merite. Daca vrei sa mananci din toate, ai grija sa iei doar o bucatica, dar ai grija deoarece pentru multi oameni acest lucru s-ar putea sa se transforme in cateva bucati din fiecare, ceea ce te va face sa pierzi controlul asupra ceea ce mananci.

Autor:  Andreea Utza