Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru biscuitii de Craciun


Sfaturi pentru biscuitii de Craciun Este un sentiment magic atunci cand pui o portie de fursecuri de Craciun in cuptor si le privesti cum se coc in niste dulciuri perfecte. Prajiturile sunt usor de facut, dar asta nu inseamna ca nu le poti strica. Daca uiti de hartia de copt te vei alege cu niste prajituri lipite de tava, daca le lasi prea mult atunci le vei arde. Iata ce poti face pentru a obtine biscuitei perfecti.

1. Nu estima ingredientele
Masoara absolut orice ingredient pui si fa totul exact ca in reteta. A coace prajituri este o adevarata stiinta, aici nu poti sa gresesti. Daca nu iti masori ingredientele atunci nu poti fi niciodata sigur ca faci ceea ce trebuie si nu ar trebui niciodata sa te astepti la rezultate perfecte.

2. Ai grija la unt si zahar
Coloana vertebrala a unui fursec perfect este crema de unt si zahar. Ar trebui sa combini zaharul si untul pana cand vor avea o culoare galbena pala si o textura pufoasa. Acest lucru dureaza de obicei trei minute. Nu te grabi niciodata la acest pas, vei avea nevoie de toate cele 180 de secunde pentru a face totul perfect. Va ajuta fursecul sa creasca cum trebuie.

3. Nu bate prea mult
Daca bati untul si zaharul mai mult decat trebuie te vei alege cu prajituri plate si foarte dense. Acest lucru ti-ar strica prajiturile asa ca ai intotdeauna grija.



4. Prea mult zahar
Prea mult zahar rezulta in fursecuri tari si mult prea crocante care se vor lipi de foaia de copt. Ai grija cum dozezi untul zaharul si faina pentru a avea o compozitie perfecta. Daca nu iti iese poti incerca din nou.

5. Prea mult unt
Daca ai probleme cu intinderea aluatului insemana ca ori ai pus prea mult unt in aluatul tau de prajituri ori ai nevoie sa lasi aluatul la rece inainte sa il pui in cuptor. Este foarte usor de reparat aceasta greseala, nu te speria.

6. Ai adaugat ciocolata in faina
Este un motiv bine intemeiat pentru care fiecare reteta de prajituri pune faina ca ultim ingredient de adaugat. Este pentru a preveni amestecarea exagerata a acesteia. Adauga nucile sau fulgii de ciocolata inainte sa adaugi faina.

Autor:  Andreea Utza