Site coolinaria.ro

Cadouri comestibile de Craciun


Cadouri comestibile de Craciun E o placere sa cumperi cadouri de Craciun pentru cei dragi, insa imagineaza-ti cat de frumos este sa le faci ceva special. Un cadou „comestibil” este mult mai personal, iar cel care il va primi va fi placut impresionat, stiind ca a fost pregatit de tine, special pentru el. Iata cateva idei de cadouri comestibile, usor de preparat.

1. Mix de cereale pentru micul dejun
Prepara un amestec special de cereale pentru cineva drag. Amesteca diferite tipuri de cereale, in special ovaz cu fructe confiate. Nu uita sa adaugi si cateva nuci taiate marunt. Merisoarele si caisele confiate sunt alegeri excelente. Pune amestecul intr-un borcan frumos decorat si leaga-l cu o panglica rosie.

2. Prajiturele la borcan
Poate ca ai o reteta proprie de prajituri pe care un anumit prieten le adora? Prepara un borcan plin de prajiturele numai pentru el. Nu uita sa-i scrii si reteta, pe care s-o agati cu o panglica de capacul borcanului.



3. Casute de turta dulce
Desi par complicat de facut, daca iti gasesti un ghid detaliat, nu-ti va fi greu deloc. Foloseste turta dulce facuta in casa, si fa o casuta colorata, sau poate chiar o alta figurina, simpla de realizat. Poate un brad de craciun?

4. Cupcakes
Cupcake-urile sunt simple de facut si te poti focalize mai mult asupra decorarii acestora. Poti folosi creme colorate si decoratiuni de craciun, sau le poti inveli in martipan sau pasta de zahar si poti crea tu propriile modele de sarbatori.

5. Vodka cu arome
Un cadou pentru adulti, vodka cu arome poate impresiona intr-un mod placut. Cumpara o vodka de calitate, apoi pune-o in sticle special pregatite pentru a fi facute cadou. Poti folosi hibiscus, lime sau castravete, pentru a da o aroma deosebita acestei bauturi.

Autor:  Andreea Utza