Site coolinaria.ro

Caderea parului are si cauze alimentare


Caderea parului are si cauze alimentare Pe langa cauzele de natura genetica si cele legate de stres si de locul de munca caderea parului poate fi generata si de o alimentatie inadecvata, care cumulat cu factorii de risc enumerati anterior, agraveaza aceasta boala a vremurilor noastre de care sufera nu doar barbatii ci si multe femei. Tratamentele menite sa stopeze caderea parului si cele care ajuta la regenerarea sa sunt foarte diverse si cu rezultate mai mult sau mai putin multumitoare.

O dieta echilibrata, bogata in minerale si vitamine esentiale pentru sanatatea parului este recomandata nu doar celor care au deja probleme de cadere a parului, dar si tuturor celorlalte persoane intrucat asemenea regim alimentar poate aduce beneficii multiple de sanatate si nu doar o rezistenta crescuta a firelor de par. Alimentele care ofera proteine suficiente, vitamina E si fibre vor ajuta din plin in acest sens stiindu-se deja ca riscurile cresc prin nerespectarea unei diete adecvate.

Pe langa respectarea unui regim alimentar echilibrat mai exista si remedii de tip naturist fie sub forma de solutie de masat scalpul, sampon cu ingrediente naturale sau suplimente nutritive menite sa ofere acele substante de care organismul are nevoie pentru a mentine parul la o stare de sanatate acceptabila. Din pacate nu se poate discuta despre solutii general valabile intrucat ceea ce face bine unor persoane nu va avea nici un efect asupra altora sau chiar poate sa le dauneze.

Consultarea medicilor de specialitate este un pas obligatoriu atunci cand ne decidem sa luam masuri eficiente pentru a stopa caderea parului. Pe langa sfaturi de natura alimentara medicul poate recomanda si alt tip de tratamente sau procedee care sa ajute la atingerea obiectivelor propuse. Terapiile pe baza de laser dau de obicei rezultate excelente, dar nu sunt deloc ieftine. Cazurile similare din familie pot fi o baza de plecare in adoptarea tratamentului potrivit fiecaruia dintre noi, iar factorii de risc de la locul de munca sau chiar de acasa pot si acestia sa fie eliminati prin adoptarea unor masuri eficiente.

Stoparea caderii parului este posibila si la indemana oricarei persoane daca se consulta medicul dermatolog si se prescrie tratamentul potrivit insa in ce priveste regenerarea parului lucrurile stau ceva mai diferit aici fiind nevoie nu doar de disciplina si rabdare, dar si de fonduri consistente care sa permita experimentarea acelor procedee care s-au dovedit de succes de-a lungul vremii pentru o larga categorie de persoane. Aici nu va fi de ajuns doar sa respecti o dieta bogata in minerale si vitamine sau sa folosesti un sampon eficient ci sunt necesare si sedinte repetate de terapie prin laser, implant, acupunctura etc. care nu intotdeauna se vor dovedi de mare folos.

Merita incercate deci toate caile de atac posibile, dar numai sub supraveghere medicala si fara graba intrucat este vorba de un proces de durata si destul de complex care include atat solutiile externe cat si pe cele care privesc alimentatia noastra.

Autor:  Lucia Mihailescu