Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru mug cakes


Sfaturi pentru mug cakes Mug cakes sunt usor de facut, asta este si ideea: sa fie niste dulciuri bune si rapide. Insa, e la fel de usor sa faci o greseala si sa nu obtii rezultatele dorite. Iata cateva sfaturi esentiale pentru orice mug cake.

1. Foloseste orice recipient potrivit pentru microunde
Doar pentru ca se numeste mug cake, nu inseamna neaparat ca trebuie sa folosesti o cana. Poti folosi un pahar, un borcan, o forma de ceramica sau chiar o forma de hartie. Important este sa nu o umpli mai mult de jumatate. Exeperimenteaza, dupa 1-2 mug cakes vei deveni un expert.

2. Incepe cu timpul cel mai scurt
Reteta o sa-ti spuna cat timp trebuie sa lasi prajitura in cuptorul cu microunde. Incepe cu cel mai scurt timp mentionat. Testeaza prajitura atingand usor varful acesteia. Trebuie sa fie tare si sa-si revina la forma initiala, nu sa arate ca un aluat. Daca nu e gata, baga-l la loc si verifica-l la intervale de 15 secunde.

3. Mug cakes sunt blonde
Prajiturile rumene, adica cele traditionale, scoase din cuptor, se fac astfel datorita caramelizarii zaharului, la o anumita temperatura. Cuptorul cu microunde nu atinge aceasta temperatura. Asadar, nu te speria ca prajiturica ta nu este rumena, ea este gata.





4. Se poate scufunda
Majoritatea mug cake-urilor se dezumfla putin, iar asta e perfect normal. Vor avea oricum un gust delicios si nu trebuie sa te descurajezi. Nu umple cu mai mult aluat decat e nevoie, pentru ca nu va ajuta.

5. Dintr-un ou mare ies doua mug cakes
E imposibil sa folosesti un ou mare intr-un mug cake, deoarece nu poti respecta proportiile corecte de ingrediente si sa-ti si incapa intr-o cana. Mai bine fa aluatul intr-un recipient mai mare, apoi imparte-l in doua cani.

Autor:  Andreea Utza