Site coolinaria.ro

Secretele unei lasagna perfecte


Secretele unei lasagna perfecte O lasagna poate fi, in acelasi timp, o cina rapida din timpul saptamanii, dar si un deliciu pentru masa de pranz din weekend. Chiar daca nu este complicata, o lasagna perfecta are cateva secrete, pe care trebuie sa le stii.

1. Nu fierbe prea mult pastele
Stii ca pastele nu trebuie lasate niciodata prea mult la fiert, deoarece isi vor strica textura si vor deveni prea moi, poate chiar se vor rupe. Pentru lasagna e si mai important sa nu le fierbi prea mult, deoarece ele se vor mai inmuia, oricum, cat timp vor sta in sos. Scoate-le putin mai devreme decat timpul indicat, pentru a nu avea surprize neplacute.

2. Foloseste mozzarella proaspata
Chiar va face diferenta, mai ales deoarece e nevoie de o cantitate considerabila. Majoritatea oamenilor cumpara o mozzarella la nimereala, uneori chiar degresata. Nu te grabi si alege o branza de calitate. Atunci cand se va topi trebuie sa simti ca este o branza aromata. Foloseste mozzarella proaspata, deoarece va adauga mai multa textura si va fi si mai usor de dat prin razatoare.

3. Parmezan, ierburi si oua
Acestea trei sunt cele mai bune prietene ale branzei ricotta. Lasagna poate cere mai multa munca decat orice alta reteta de paste, deci adevara provocare este economiseti timp fara a sacrifica savoarea. Umplutura de ricotta merge foarte bine cu parmezanul, ouale si ierburile proaspete. Vei obtine un amestec cremos si cu un gust delicios.



4. Nu exagera cu legumele
Legumele sunt minunate pentru lasagna, insa trebuie sa ai grija, sa nu exagerezi cu cantitatea acestora. Unele retete cer ciuperci, ardei si chiar dovlecei, insa acestea pot deveni foarte apoase in timp ce se coc. Iti vor face lasagna prea moale. Solutia este sa folosesti legume cu mai putina apa, cum ar fi spanacul. Dupa ce-l storci si asezonezi cu putina sare, va adauga culoare si un gust proaspat lasagnei tale.

5. Ai rabdare
Dupa ce ai muncit atat de mult la ea, ar fi pacat sa nu ai rabdare. Acum ca este rumena si miroase imbietor, las-o sa se odihneasca putin, macar pentru 20 de minute. Astfel, iti va fi mai usor sa o tai in patrate egale, iar sosul nu va curge peste tot.

Autor:  Andreea Utza