Site coolinaria.ro

Plante pentru bucatarie


Plante pentru bucatarie Bucataria nu este locul ideal pentru cresterea plantelor, deoarece temperaturile fluctueaza: de la calduri extreme la frig. Nici grasimea si aburii nu sunt bune pentru plante. Tousi, exista cateva plante pe care le poti tine in bucatarie, dar si cateva locuri speciale pentru acestea.

Gaseste spatiile potrivite

Unul dintre cele mai bune spatii este pervazul. Un ghiveci mic poate fi tinut pe pervaz, pe interiorul bucatariei. Va beneficia de suficienta lumina si nu va suferi din cauza caldurii extreme, daca vei deschide geamul atunci cand gatesti.

Fereastra poate fi folosita si pentru cateva ghivece suspendate. In plus, e o metoda buna prin care poti acoperi privelistea, atunci cand nu este tocmai una frumoasa.

Rafturile sunt si ele locuri foarte bune pentru plantele tale. Pune-le bine, astfel incat sa nu existe sansa sa dai peste ele, din greseala. Astfel, vor sta in siguranta si iti vor infrumuseta bucataria.

Masa din bucatarie, daca este destul de mare, poate fi suportul perfect pentru un ghiveci micut. Pune-l in mijloc, sau undeva unde sa nu deranjeze pe nimeni.



Plante

Lamaiul este o alegere buna. Este un arbore pitic, care-si va gasi locul in bucataria ta. El are nevoie de soare si putina rabdare. Cactusii sunt, si ei, potriviti pentru bucatarie. Ei rezista la temperaturi extreme, in desert, asa ca o bucatarie mai calduroasa este o nimica toata pentru ei.

Ierburile sunt delicioase in mancare, mai ales atunci cand sunt proaspete. Asa ca, de ce sa nu le plantezi direct in bucatarie? Cum ar fi sa poti rupe cateva frunze de busuioc si sa le pui direct in mancare?

Autor:  Andreea Utza