Site coolinaria.ro

Propune-ti sa slabesti in noul an


 Propune-ti sa slabesti in noul an Poate ca unul dintre telurile pe care ti le-ai propus sa le indeplinesti dupa Anul Nou este sa slabesti. Ca sa te tii de treaba, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-ti indeplinesti dorinta.

1. Fa pace cu mancarurile tale preferate
Daca iubesti ciocolata sau cartofii prajiti, de exemplu, nu trebuie sa excluzi aceste alimente din dieta ta. Vei face mai mult rau si, la un moment dat vei ceda, si vei face abuz. Fa pace cu aceste alimente si consuma-le mai rar, o data pe saptamana. Nu le tine permanent in casa, deoarece tentatia va fi sa depasesti aceasta portie.

2. Propune-ti sa slabesti intr-un mod sanatos
Daca dupa Craciun o sa pui cateva kilograme in plus, nu dispera si nu te infometa imediat dupa sarbatori. Aceasta nu este o metoda sanatoasa, ci iti face mult mai mult rau. Propune-ti sa slabesti treptat, consumand mancaruri cat mai sanatoase si facand alegeri bune pentru corpul tau.



3. Fa-ti un plan
Majoritatea oamenilor isi stabilesc numarul de kilograme pe care vor sa le dea jos, insa uita sa-si faca si un plan. E mult mai usor asa, deoarece iti vei schimba treptat stilul de viata si vei adopta unul mai sanatos. De exemplu, pune-ti in plan sa mergi 15 minute pe jos, de 3 ori pe saptamana. Consuma cat mai multe portii de fructe si legume la mesele tale, iar daca ai timp sa faci si putin sport, este perfect.

4. Slabeste impreuna cu un prieten
Cu siguranta mai sunt si alti prieteni in situatia ta: au mancat prea mult in perioada sarbatorilor si nu stiu cum sa dea totul jos mai repede. Faceti o echipa. Va fi mult mai amuzant sa exersati impreuna si, mai ales, sa va dati sfaturi legate de dieta.

5. Seteaza-ti un tel rezonabil
Chiar daca te-ai ingrasat destul de mult, nu-ti face un tel de a slabi 10 kg in doua saptamani. Astfel de idealuri sunt daunatoare si imposibil de realizat intr-un mod sanatos. Slabeste treptat, iar rezultatele vor fi de lunga durata.

Autor:  Andreea Utza