Site coolinaria.ro

Alimente norocoase pentru masa de Revelion


Alimente norocoase pentru masa de Revelion Exista cateva alimente care sunt considerate norocoase, atunci cand sunt consumate in seara de Revelion. Se spune ca acestea aduc si sanatate. Chiar daca nu crezi in superstitii de genul, nu ar fi rau sa le dai o sansa. Pana la urma, sunt alimente delicioase. Iata cateva dintre acestea.

1. Fasolea
Fasolea, ca si verdeturile, simbolizeaza tot banii, deoarece seamana cu monedele. Poti alege orice sortiment, de la cea neagra la linte si chiar si mazarea va functiona.

2. Noodles
Noodles simbolizeaza viata lunga, pe cand grauntele, ca orezul sau quinoa, simbolizeaza abundenta. Mananca noodles intregi pentru si mai mult noroc.

3. Verdeturile
Verdeturile sunt considerate norocoase, daca sunt mancate in aceasta zi, deoarece culoarea lor se asemana cu cea a banilor. Ar trebui sa-ti aduca noroc si o situatie financiara mai buna.



4. Fructele
De anul nou, mexicanii mananca cate un strugure pentru fiecare luna a anului viitor. Daca un anumit strugure este acru, atunci trebuie sa ai grija la acea luna. Alte fructe populare sunt rodiile, care cu cat are mai multi samburi cu atat mai bine. Si smochinele sunt populare, deoarece simbolizeaza fertilitatea.

5. Prajiturile
Prajiturile in forma de cerc, cateodata cu umplutura in interiorul cercului, sunt un simbol al schimbarii.

6. Pestele
Pestii sunt considerati norocosi deoarece solzii lor seamana cu monedele si, mai ales, pentru ca inoata in bancuri. Acest fapt invoca ideea de abundenta.

Autor:  Andreea Utza