Site coolinaria.ro

De-ale gospodinelor


De-ale gospodinelor 1. Puteti inlocui cu succes oul dintr-o reteta alimentara cu 2 linguri de maioneza.
2. Frunzele de varza pentru sarmalute pot fi pregatite mai usor prin scoaterea miezului din varza, invelirea acesteia in hartie umeda de bucatarie si punerea verzei la microunde pentru 10 minute.
3. Untul si margarina nu se subtituiesc niciodata intr-o reteta care se respecta si nici nu se vor folosi uleiuri alimentare ca substitut al niciuneia dintre ele.
4. La masurarea ingredientelor se vor folosi cani de plastic sau metal pentru cele uscate si cani cu gradatii pentru lichide.
5. Cuptorul se incalzeste intotdeauna inainte de a se introduce ceva in el, iar temperatura poate varia simtitor in functie de cuptorul folosit deci daca veti gati o masa cu pretentii folositi intotdeauna un termometru de aragaz.
6. Nu coaceti prea mult o data la cuptor ci multumiti-va sa introduceti o singura tava pe rand pentru ca altfel riscati fie sa ardeti aluatul sau sa il coaceti prea putin.
7. Prajiturile si fursecurile trebuie sa se puna cat mai des in tava, in siruri, pentru a nu se arde printr-o spatiere prea mare.
8. Nu mutati ceea ce coaceti la cuptor imediat ci asteptati pana ce se raceste si capata un aspect mai ferm si abia apoi pozitionati pe platou si eventual portionati dupa preferinta.
9. Vinul care nu se mai serveste nu trebuie aruncat ci mai bine il faceti cubulete de gheata si il pastrati pentru sosuri si fripturi.
10. Sucul de lamaie se face mai usor si in cantitate mai mare daca se tin lamaile la temperatura camerei si se freaca bine intre palme inainte de a fi taiate si date la mixer.

Autor:  Lucia Mihailescu