Site coolinaria.ro

Cum congelam legumele pentru iarna


  Cum congelam legumele pentru iarna Daca-ti vei congela legumele, te vei putea bucura de ele si in timpul lunilor friguroase de iarna, cand ele se gasesc mai greu si sunt mai scumpe. Iata cateva sfaturi care sa te ajuta sa-ti pastrezi legumele congelate in cea mai buna forma.

1. Foloseste doar legume in stare buna
E bine sa folosesti legume care se afla intr-o stare foarte buna si care au fost spalate cu grija. Majoritatea legumelor pe care le congelezi trebuie puse cateva minute in apa clocotita, apoi scufundate in apa rece, cu gheata. Apoi le stergi usor si le pui in pungi pentru congelator. Ai grija sa scoti cat mai mult din aerul din pungi.

2. Rosiile
Rosiile de sezon sunt atat de zemoase si delicioase, nu se compara cu cele pe care le gasesti pe timpul iernii. Daca vrei sa pastrezi putin din gustul acestora, congeleaza cateva. Le vei putea folosi la supe, sosuri sau chiar sucuri. In plus, daca le vei tine sub apa calda, se vor decoji ca prin minune. Poti congela si sucul de rosii, separat.



3. Ardeii
Ardeii se pastreaza foarte bine la congelator, timp de luni intregi. Unde mai pui ca sunt deliciosi, mai ales daca sunt si copti, in prealabil. Nu uita sa coci cativa ardei, cat inca se mai gasesc usor, si sa-i congelezi. Atunci cand vei avea pofta de o salata de ardei copt, nu va trebui decat sa-i decongelezi si sa-i prepari asa cum doresti.

4. Vinetele
Vinetele pot fi puse la congelator dupa ce au fost coapte sau proaspete si feliate. E bine sa ai ambele feluri, nu stii ce mancare vei dori sa faci. Daca o sa vrei o salata de vinete, nu-ti va trebui mult timp la dispozitie pana sa fie gata.

5. Poti folosi borcane?
Sucurile pot fi congelate si in borcane, insa trebuie sa ai in vedere o regula foarte importante: sa lasi spatiu. Lichidele se extind atunci cand ingheata, deci nu umple complet borcanul.

Autor:  Andreea Utza