Site coolinaria.ro

Cum sa faci o cafea instant mai buna


Cum sa faci o cafea instant mai buna Uneori ti-e pofta de o cafea, dar nu ai timp sa-ti prepari una cum trebuie. Cafeaua instant nu are tocmai o reputatie buna, deoarece majoritatea timpului nu are un gust prea placut. Iar in comparatie cu cea adevarata, proaspata, ea paleste. Totusi, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa transformi o cafea instant intr-o bautura delicioasa.

1. Pudra de cacao
Ciocolata face totul mai bun, chiar si cafeaua instant. Inainte sa pui apa peste cafea, pune una-doua lingurite de pudra de cacao, fara zahar.

2. Unt
Poate parea ciudat sa pui unt in cafea, dar chiar functioneaza. Untul scoate in evidenta aroma cafelei, in special a celei instant. Ea ajuta la imblanzirea gustului prea amar si da o textura catifelata cafelei tale. Adauga o feliuta subtire de unt si putina frisca in cafeaua deja preparata.



3. Scortisoara
Uneori cafeaua are nevoie doar de putina aroma, iar scortisoara este modul perfect prin care putem face asta. Are un gust placut, dar nu prea puternic, si este mult mai sanatoasa decat zaharul sau alti indulcitori artificiali. Inainte sa pui apa peste cafeaua instant, adauga o lingurita de scortisoara pudra si amesteca. Dupa ce ai adaugat si laptele, mai presara putina scortisoara deasupra.

4. Amesteca cu lapte si gheata
Daca esti un fan Frappuccino, atunci incearca sa-ti transformi cafeaua instant intr-o copie a bauturii tale preferate. Pune gheata, lapte, indulcitor si cafea instant intr-un blender. Poti chiar sa adaugi putina pudra de cacao sau sos de caramel.

5. Lichior
Nu e cea mai buna idee daca-ti bei cafeaua la munca, insa putin alcool chiar iti poate imbunatati bautura. Adauga un strop de lichior de ciocolata sau whiskey.

Autor:  Andreea Utza