Site coolinaria.ro

5 moduri in care ciocolata te ajuta sa slabesti


 5 moduri in care ciocolata te ajuta sa slabesti Exista un motiv pentru care, atunci cand esti stresat, prima reactie este sa faci abuz de dulciuri, in special de ciocolata. Aceasta chiar ajuta la reducerea stresului. Totusi, stiai ca, atunci cand alegi o ciocolata potrivita, ea te poate ajuta si in lupta cu kilogramele in plus? Iata cum te ajuta ciocolata neagra sa slabesti.

1. Te ajuta sa-ti controlezi poftele
Ca sa-ti calmezi poftele, e bine sa le satisfaci, pe cat posibil. Un desert mic, din cand in cand, te poate ajuta. Putina ciocolata neagra zilnic te poate ajuta sa combati poftele daunatoare. Astfel, nu vei manca alte dulciuri mult prea bogate in zahar.

2. Reduce nivelul de grasime din corp
Ciocolata ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange si scade si grasimea din organism, datorita unor substante pe care le contine. Acestea se gasesc mai mult in ciocolata neagra, nu in cea cu lapte. Totusi, orice abuz poate duce la ingrasare. Mananca doar 1-2 tablete de ciocolata pe zi, ca desert.

3. Controleaza apetitul
Poate nu stiai, dar ciocolata chiar contine fibre. Acestea te ajuta, mentinandu-te satul. Desigur ca alimentele precum broccoli sau ovaz raman cele mai bune pentru a obtine fibre. Totusi, atunci cand vorbim de dulciuri, e important sa alegi ciocolata neagra, in locul celei cu diverse arome. Este mult mai satioasa si te va ajuta sa stai departe de alte dulciuri sau mancaruri in exces.



4. Reduce stresul
Nu este doar in imaginatia ta, ciocolata chiar te ajuta sa reduci stresul. El este unul dintre principalii inamici ai organismului, deoarece cauzeaza cresterea in greutate. Iti creste apetitul si te face sa mananci bazandu-te pe emotii, nu pe ceea ce simte organismul tau, de fapt. Ciocolata neagra creste nivelul endorfinei si serotoninei din creier si te ajuta sa lupti cu stresul si anxietatea.

5. Reduce inflamatiile
Aduci cand in corpul tau exista o inflamatie, el are probleme la nivel celular. Astfel, se poate ajunge la boli precum cele de inima, cancer si diabet. Consumul moderat de ciocolata neagra ajuta la reducerea inflamatiilor, deoarece ea contine nutrienti fara calorii in plus si fara mult zahar.

Autor:  Andreea Utza