Site coolinaria.ro

Ultimele sfaturi pentru o masa de Craciun sanatoasa


Ultimele sfaturi pentru o masa de Craciun sanatoasa Craciunul este o perioada de rasfat. Dar nu lasa acest lucru sa te faca sa exagerezi. Poti trece foarte usor de perioada de sarbatori si fara a avea probleme cu cresterea in greutate. Iata ultimele sfaturi, inainte de masa de Craciun.

1. Nu sta jos toata ziua
Anul asta nu avem un Craciun friguros, asta inseamna ca nu trebuie sa-ti petreci toata ziua pe canapea sau pe scaun, la masa. Incurajeaza-ti familia sa petreaca timp in afara casei. Poti iesi la plimbari sau sa te joci cu copiii. Cu cat ai mai multa activitate, cu atat mai bine.

2. Ia-o usor cu bautura
Daca vei sta acasa toata vacanta, vei incepe sa consumi toate bauturile pe care le ai. Vinul de Craciun, vinul de dimineata, vodka la pranz si whiskey seara cu siguranta nu te vor face sa te simti mai bine. Incearca sa controlezi cat bei sau inlocuieste bauturile foarte tari cu unele mai slabe.

3. Ai grija la gripa
Gripa apare intotdeauna atunci cand o vrei mai putin, si acest lucru se intampla de obicei iarna, in special in acasta perioada. Minimizeaza riscurile prin a mentine un sistem imunitar puternic. Ceea ce trebuie sa faci este sa mananci sanatos, sa nu fumezi si sa dormi destul. Nu uita de vitamine, pe care cel mai bine e sa le iei din fructe sau legume.



4. Nu te stresa
Majoritatea oamenilor au impresia ca pentru a avea un Craciun reusit trebuie sa pregateasca cat mai multa mancare si sa consume cat mai mult. Pana la urma, Craciunul este doar o zi din cele 365,nu este ceva pentru care este nevoie sa te stresezi mai mult decat o faci deja. Pregateste destula mancare pentru toata lumea, dar nu exagera.

5. Mananca fructe
Pentru ca este o perioada in care se mananca foarte mult si multi se rasfata, probabil te vei gandi ca este ok sa mananci absolut orice iti place. Acest lucru nu este tocmai adevarat. Nu uita niciodata sa mananci fructe si legume. Meniul de craciun nu trebuie sa contina doar carne si prajituri.

6. Gandeste inainte sa mananci
Craciunul este o perioada pentru de toate. Nuci, ciocolata, placinte si alte lucruri iti vor face cu ochiul. Incearca sa nu mananci chiar orice iti vine la indemana, gandeste-te foarte bine daca nu vrei sa te trezesti cu cateva kilograme in plus.

Autor:  Andreea Utza