Site coolinaria.ro

Idei culinare pentru noaptea de Revelion


Idei culinare pentru noaptea de Revelion Te pregatesti deja pentru petrecerea de Revelion, dar inca nu stii ce sa prepari? Daca ai invitati sau ai fost invitat la un prieten, iata cateva idei de retete pe care le poti incerca:

1. Mini burgeri
Toate variantele mini ale mancarurilor sunt idei foarte bune pentru petrecerea de Revelion si, in general, pentru orice petrecere. Sunt usor de facut, usor de aranjat pe platouri si usor de mancat. In plus, cui nu-i plac burgerii? Pune aceleasi ingrediente pe care le-ai pune intr-un burger normal: salata, rosii, castraveti murati, cascaval si carne sau mai multe legume (pentru vegetarieni). Nu uita de sosuri, insa nici nu exagera cu acestea, din cauza dimensiunii reduse a burgerilor.

2. Mini pizza
Dupa cum spunea, mancarurile in miniatura sunt perfecte pentru petreceri. Asa ca, de ce sa nu transformi si o pizza normala intr-una mini? Foloseste forme rotunde pentru a taia aluatul, apoi pune in fiecare cerculet ingredientele necesare: mozzarella, sos de tomate, ciuperci, ceapa, porumb etc.

3. Dulciuri
Nu exista petrecere fara ceva dulce. Nu trebuie sa te chinui sa pregatesti cine stie ce prajitura complexa, poti face cateva fursecuri sau alte dulciuri simple la care te pricepi. Daca nu ai timp, poti chiar sa le cumperi de la supermarket sau de la cofetarie.



4. Frigarui
Frigaruile sunt usor de mancat si la fel de usor de preparat. Foloseste chiftelute sau preparate la gratar, alaturi de legume precum rosii cherry, ciuperci sau ardei.

5. Bruschete
Fie ca alegi o reteta clasica de bruschete cu rosii, mozzarella si pesto sau una mai speciala, cu somon, bruschetele isi vor gasi intotdeauna locul. E bine sa pregatesti cel putin doua feluri, unul clasic, agreat de toata lumea si unul mai special, pe care il pot incerca toti cei dornici.

Autor:  Andreea Utza