Site coolinaria.ro

Cum sa gazduiesti o petrecere de Revelion


Cum sa gazduiesti o petrecere de Revelion Te-ai hotarat ca vrei sa fii gazda petrecerii de Revelion si ti-ai invitat deja prietenii? Ca sa petreceti o seara minunata impreuna, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa fii o gazda excelenta pentru invitatii tai:

1. Planifica totul
Nu lasa pe ultima suta de metri lucrurile importante precum mancarea, bauturile si alte accesorii necesare. Aranjeaza-le de dinainte. Cumpara alimentele, gateste, cumpara snacks-uri si bauturile cu si fara alcool. Ai grija sa ai farfuriile si paharele curate si o masa destul de incapatoare si usor de mutat.

2. Muzica
Pregateste un playlist, cu muzica potrivita pentru aceasta ocazie. Iti cunosti prietenii, deci stii deja ce preferinte muzicale are fiecare. Incearca sa-i impaci pe toti, nu pune doar muzica ta. Toti trebuie sa se simta bine, iar daca isi vor auzi melodiile preferate vor fi, cu siguranta, surprinsi.

3. Decorul
Nu exista un decor special pentru petrecerea de revelion. Probabil ai casa decorata de la Craciun. Tot ce trebuie sa faci e sa mai aranjezi cate un lucru, pe ici, pe colo. Un aranjament floral sau o coronita de brad este un detaliu frumos si specific sezonului, care va infrumuseta camera.



4. Intampinarea oaspetilor
O gazda ideala isi intampina oaspetii inca din pragul usii, le ia hainele pentru a le pune in cuier si le ofera un cocktail. Este un obicei frumos si elegant, nu uita de acesta.

5. Atmosfera
Tu stii ce atmosfera prefera oaspetii tai, dar, in general, luminile slabe si lumanarile sunt potrivite pentru a crea o atmosfera placuta, de petrecere. Poti folosi si cateva lumanari parfumate, cu arome specifice sezonului, precum scortisoara, mere sau vanilie.

6. Finalul petrecerii
E foarte important sa te asiguri ca oaspetii tai ajung in siguranta acasa. E putin probabil ca vreunul din ei sa mai poate conduce, asa ca tu trebuie sa le chemi cate un taxi.

Autor:  Andreea Utza