Site coolinaria.ro

Bauturi mai sanatoase pentru Revelion


Bauturi mai sanatoase pentru Revelion Cocktailurile si bauturile alcoolice pe care le consumi de Revelion pot fi surse ascunse de calorii, zahar sau chiar sare. Dar nu si atunci cand tu esti barmanul si ai posibilitatea sa ti le prepari singur...
Iata cateva sfaturi pentru a te bucura de bauturi alcoolice mai sanatoase, in noaptea de Revelion:

1. Foloseste apa minerala
In loc sa folosesti tot felul de bauturi carbogazoase, inlocuieste-le cu apa minerala si poate putin suc de lamaie. Daca trebuie neaparat sa pui sucuri, alege unele cu cat mai putin zahar si foloseste cantitati cat mai mici.

2. Prepara un sirop
Fa un sirop simplu, din miere si apa. Pe langa faptul ca va fi dulce si bun, el va avea si alte beneficii, cum ar fi o doza sanatoasa de antioxidanti. Te va ajuta sa-ti controlezi mai bine consumul de zahar. Foloseste acest amestec in orice reteta care cere sirop.

3. Foloseste fructe intregi
In loc sa pui siropuri de fructe sau sucuri, mai bine foloseste fructe naturale, intregi. Vor adauga fibre, zahar natural si vitamine.



4. Suc natural
Nu cumpara suc din comert pentru cocktailurile tale. Cel mai bine e sa prepari in casa sucurile. Totusi, ai grija, caci si acestea contin mult zahar, asa ca e bine sa le diluezi cu putina apa.

5. Alege ingrediente sanatoase
Ghimbirul, cafeaua si lamaia sunt unele dintre cele mai potrivite ingrediente pentru bauturile tale. Fiecare are beneficii pentru sanatate. Totusi, ele nu vor reusi sa combata complet efectele daunatoare ale alcoolului. Ai grija, si cofeina si alcoolul dezhidrateaza, ceea ce poate duce la o mahmureala groaznica, asa ca ai grija sa nu faci abuz de niciuna din ele.

Autor:  Andreea Utza