Site coolinaria.ro

Cum sa slabesti dupa sarbatori


Cum sa slabesti dupa sarbatori Te-ai delectat cu mancaruri traditionale si dulciuri cat cuprinde, dar sarbatorile au cam trecut. E timpul sa revii la forma initiala. Ca sa iti fie mai usor, iata cateva sfaturi care sa te ajute.

1. Bea multa apa
De cele mai multe ori, oamenii confunda setea cu fomea, si mananca in loc sa bea putina apa. Atunci cand ti se pare ca iti e foame, bea intai putina apa si asteapta sa vezi daca senzatia a trecut. De asemenea, bea un pahar cu apa inainte de masa, caci te va ajuta sa mananci mai putin.

2. Nu-ti refuza toate poftele
Daca te bucuri de mancarea preferata de doua ori pe saptamana, nu inseamna ca-ti vei ruina dieta. Din contra, vei fi mai motivat sa o tii si nu te vei mai simti privat de alimentele favorite.

3. Ai rabdare
Studiile spun ca senzatia de pofta nu dureaza mai mult de 10 minute. Deci, inainte sa te infrupti din ciocolata, asteapta inca 10 minute si vezi daca iti trece pofta. Cu siguranta vei uita de ea.

4. Mananca mai des
E mai bine sa mananci putin si des, decat rar si mult. Mesele mici si dese te ajuta sa-ti astamperi foamea, sa-ti pastrezi energia si o stare buna de spirit si-ti regleaza metabolismul, deoarece digestia in sine arde calorii.



5. Condimenteaza-ti mancarurile
Condimentele picante ajuta la arderea grasimilor, ceea ce inseamna ca le poti adauga cu incredere in retetele tale. Ardeii iuti, sosul de salsa sau chili, toate sunt optiuni bune, insa nu exagera cu ele, mai ales daca ai un stomac sensibil.

6. Nu manca tot din farfurie
Atunci cand mananci in oras, rezista tentatiei de a manca tot ceea ce ai in farfurie. Lasa deoparte o treime din mancare. O poti lua la pachet si termina acasa, urmatoarea zi. Acest truc simplu poate salva chiar si 500 de calorii intr-o zi.

Autor:  Andreea Utza