Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit fasolea boabe


Sfaturi pentru gatit fasolea boabe Boabele de fasole sunt foarte versatile, poti prepara foarte multe retete cu ele. De asemenea, ele sunt si foarte sanatoase. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari mancaruri delicioase cu fasolea boabe.

1. Pune-le la inmuiat
Boabele de fasole trebuie inmuiate, inainte sa fie gatite. Asta le va scoate in evidenta gustul. Le poti tine intr-un recipient mare, cu apa rece, pentru 8 ore sau chiar peste noapte, in frigider. De asemenea, le poti pune la fiert cu cate 3 cesti de apa pentru fiecare ceasca de boabe. Dupa ce clocotesc, mai lasa-le 2 minute, la foc mediu. Apoi acopera oala si lasa-le sa stea o ora.

2. Timpul de gatire
Timpul de gatire variaza, in functie de tipul de boabe de fasole pe care il folosesti. Boabele mai vechi se gatesc mai greu. Ele sunt gat atunci cand pielita este intacta, dar pot fi zdrobite cu usurinta intre degete sau cu o furculita. Testeaza intotdeauna cateva boabe, ca sa fii sigur ca sunt gata.

3. Alte ingrediente
Poti adauga suc de lamaie, otet, rosii, sos de chili, ketchup sau vin abia dupa ce fasolea este gata. Acestea ingrediente, precum si altele bogate in calciu, pot impiedica procesul de gatire al boabelor de fasole.



4. Spuma
Daca observi o spuma de culoare inchisa deasupra apei in care fierbe fasolea, nu te speria. Nu este murdarie, ci sunt proteinele din fasole, care se coaguleaza la suprafata. Poti lua aceasta spuma cu o lingura. Ca sa previi formarea ei, pune putin ulei sau unt in apa.

5. Sarea
Sarea poate intari boabele de fasole, daca este adauga in timpul procesului de fierbere, asa ca trebuie sa o pui atunci cand ele sunt deja facute. Nu adauga sare nici in apa in care urmeaza sa le inmoi sau fierbi.

Autor:  Andreea Utza