Site coolinaria.ro

Alimente impotriva racelii


Alimente impotriva racelii Daca e adevarat ca esti ceea ce mananci, inseamna ca alimentele sanatoase te vor face un om sanatos. Nu poti subestima importanta nutritiei adecvate atunci cand vine vorba de sistemul tau imunitar. Vitaminele, mineralele si antioxidantii iti ajuta corpul sa lupte impotriva bolilor. Iata cateva dintre mancarurile care te vor ajuta atunci cand esti racit.

1. Pestele
Pestele cu multe uleiuri, precum somonul sau tonul, este bogat in omega-3 care ajuta la reducerea inflamatiilor din corp. Inflamatiile cronice previn functionarea corecta a corpului tau si pot contribui la aparitia racelilor dar si al altor boli mai periculoase.

2. Stridiile
Acestea contin zinc, un mineral esential care este foarte bun impotriva racelilor obisnuite. Suplimentele de zinc au cateva efecte adverse precum durerile de cap sau greata, asa ca cel mai bine ar fi sa iti iei zincul din dieta ta. Scoicile contin mai mult din acest nutrient per portie decat orice alta mancare, dar nu este bine sa le mananci negatite, deoarece pot contine unele bacterii periculoase.

3. Usturoiul
Acest aliment face mult mai mult decat sa iti condimenteze mancarea. Usturoiul contine alicina, un compus sulfuric ce produce antioxidanti puternici atunci cand se descompune. Cel mai bine ar fi sa mananci usturoiul crud.



4. Citricele
Studiile recente au aratat ca vitamina C nu este un aliat atat de puternic atunci cand esti racita, dar au aratat faptul ca vitaminele luate atunci cand ne simtim raciti pot reduce durata acesteia cu o zi.

5. Iaurtul
De multe ori ne gandim ca bacteriile sunt ceva rau, dar multe dintre aceste microorganisme sunt esentiale pentru o viata sanatoasa. Mancarurile probiotice precum iaurtul sau kefirul sunt un mod foarte bun prin care iti poti alimenta corpul cu aceste bacterii benefice, care iti vor imbunatati sanatatea sistemului digestiv.

6. Ceaiul
Orice fel de ceai, negru, verde sau alb, este bun atunci cand esti racit, deoarece contine antioxidanti care te vor ajuta in combaterea racelii obisnuite.

Autor:  Andreea Utza