Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti mancare chinezeasca


Cum sa gatesti mancare chinezeasca Atunci cand ti-e pofta de mancare chinezeasca, nu trebuie neaparat sa comanzi sau sa mergi la restaurant. Trebuie doar sa-ti adaptezi putin retetele ca sa prinda un specific chinezesc. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari acasa mancarea chinezeasca preferata:

1. Nu trebuie sa ai un wok
Probabil ai renuntat la multe retete chinezesti imediat dupa ce ai vazut ca ele se gatesc, de obicei, la wok. Nu trebuie sa te descurajeze acest lucru, poti gati mancarea la fel de bine in orice fel de tigaie.

2. Nu arde mancarea
Chinezii prepara mancarea la temperaturi foarte ridicate, de aceea sunt gata atat de repede. Ai grija ca atunci cand incerci aceasta metoda sa nu arzi mancare. Adauga sos de soia si sare la final.

3. Spala orezul
Atunci cand gatesti orez, e foarte important sa-l speli inainte sa il pui la fiert. Repeta procedeul de 1-2 ori. De asemenea, e bine sa folosesti o parte orez si doua parti apa, atunci cand il pui la fiert. Aceasta este ratia ideala.



4. Ingredientele proaspete sunt cele mai importante
Daca gatesti carne, fructe de mare, sau orice altceva, e important sa fie proaspete. Acelasi lucru se aplica si pentru legume sau fructe. Nu e nimic mai neplacut decat alimentele vechi in mancarea chinezeasca.

5. Cauta supermarketurile orientale
Exista supermarketuri speciale cu produse orientale, care iti pot fi de folos atunci cand vrei sa faci mancare chinezeasca. Daca nu ai un astfel de supermarket in zona ta, mergi in raioanele orientale ale hypermarketurilor. Si acolo vei gasi diverse produse de origine asiatica.

Autor:  Andreea Utza