Site coolinaria.ro

Cum sa cureti tacamurile din argint


Cum sa cureti tacamurile din argint Cu totii avem cate un set de tacamuri pe care nu il folosim zilnic, ci doar la ocazii speciale, de sarbatori sau cand avem invitati. Daca ai un astfel de set din argint, e important sa stii cum sa ai grija de acesta. Iata o metoda prin care poti mentine tacamurile mereu curate.
De ce ai nevoie
Pentru a curata tacamurile din argint, ai nevoie de urmatoarele: o folie de aluminiu, o cana de apa clocotita, o lingura de bicarbonat de sodiu, o lingura de sare de mare, o jumatate de cana de otet, o carpa si niste clesti, pentru a extrage tacamurile din apa clocotita.

1. Primul pas
Pune apa la clocotit. Cand o vei combina cu celelalte ingrediente, ea va activa bicarbonatul de sodiu. Astfel, va incepe procesul de inlaturare a petelor.

2. Pasul doi
Adauga ingredientele uscate intr-un vas din aluminiu, apoi pune si otetul. Vei provoca o mica reactie, asa ca fii atent si nu te speria. E posibil sa-ti cureti tacamurile si fara otet, dar acesta va accelera dramatic procesul.



3. Pasul trei
Pune apa clocotita, apoi pune, pe rand, tacamurile in amestec. Ai grija ca ele sa nu se atinga intre ele. Acest proces ar trebui sa dureze cam 30 de secunde, insa daca tacamurile tale sunt foarte patate, va trebui sa le lasi mai mult, cateva minute in plus.

4. Pasul 4
Foloseste clestii pentru a scoate, pe rand, tacamurile din apa clocotita. Apoi foloseste o carpa pentru a sterge si ultimele pete ramase pe acestea. Bucura-te de tacamurile tale din argint, care acum arata ca noi!

Autor:  Andreea Utza