Site coolinaria.ro

Totul despre fructul sweetie


Totul despre fructul sweetie Probabil ai observat acest fruct prin magazine sau in piata, dar nu ai avut inca destul curaj sa-l testezi... Iata cateva informatii despre sweetie, pentru ca data viitoare cand il vezi sa nu-l mai ocolesti:

1. Este un fel de grapefruit
Sweetie este, de fapt, un fel de grapefruit alb, insa gustul amarui este mult mai slab decat in cazul altor varietati de grapefruit. In interior, el are culoarea galben pal si este lipsit de aciditate, tocmai de asta el este mult mai dulce, spre deosebire de alte citrice. El este disponibil din timpul iernii pana la inceputul primaverii.

2. Aur alb
Oro Blanco inseama aur alb, in spaniola. Acest fruct este rezultatul polenizarii incrucisate dintr-un grapefruit si un pomelo fara acid. Sweetie are elemente primite de la ambele fructe „parinti”, astfel el are o dimensiune neobisnuita si o forma speciala, dar si un gust deosebit.

3. Valoarea nutritionala
Ca toate citricele, si sweetie este bogat in vitamina C. Mai mult decat atat, el contine multe fibre, dar si potasiu.



4. Intrebuintari
Acest tip de grapefruit poate fi folosit in diverse retete de mancaruri sau deserturi. Il poti taia si adauga in salate, in deserturi cu fructe sau poti folosi sucul pentru diverse cocktailuri. El este popular in bucataria asiatica si poate fi combinat cu alte citrice, castraveti, ardei chili, nuci, avocado sau fructe de mare.

Foloseste grasimi cremoase, piper, ierburi si condimente dulci sau picante, pentru a-i scoate in evidenta gustul special. Il poti tine la temperatura camerei si consuma intr-o saptamana, sau il poti baga in frigider daca il vei consuma peste ceva timp.

Autor:  Andreea Utza