Site coolinaria.ro

Beneficiile semintelor de floarea-soarelui


Beneficiile semintelor de floarea-soarelui Daca iti plac semintele de floarea-soarelui, trebuie sa stii ca ele aduc si beneficii pentru sanatate. Sunt excelente cand ai pofta de o gustare, insa nu e bine sa faci abuz de ele. Iata care sunt principalele lor plusuri:

1. Pentru un sistem cardiovascular sanatos
Semintele de floarea soarelui contin doi nutrienti care contribuie la sanatatea sistemului cardiovascular: vitamina E si folat. Un sfert de cana de seminte de floarea soarelui contine peste 60% din cantitatea zilnica necesara de vitamina E. Aceasta are o functie antioxidanta importanta, iar un nivel echilibrat este asociat cu reducerea riscului bolilor cardiovasculare. Folatul contribuie si el la sanatatea acestui sistem, inca de la nastere.

2. Fitosterolii incurajeaza un nivel echilibrat al colesterolului
Semintele de floarea soarelui contin o cantitate mare de fitosteroli. Acestia au proprietati similare cu ale colesterolului. Studiile au demonstrat ca ei sunt implicati in mentinea colesterolului la un nivel sanatos.

3. Sursa de magneziu
Lipsa de magneziu poate duce la o multime de boli de sanatate, ce pot afecta sistemele: cardiovascular, nervos si imunitar. Muschii si scheletul au nevoie de magneziu pentru a functiona asa cum trebuie. Medicii homeopati folosesc magneziul pentru a incuraja functionarea corecta a sistemului respirator, a inimii si pentru reducerea simptomelor premenstruale.



4. Incurajeaza o stare de bine
Exista un alt beneficiu pe care semintele de floarea soarelui il aduc organismului: starea de bine. In urma cu o suta de ani, pacientilor ce sufereau de depresie li s-a oferit sulfat de magneziu. Tratamentul a avut succes si a fost sigur. Astazi, magneziul are un rol important in terapiile pentru sanatatea mentala.

5. Contine seleniu
Seleniul este un antioxidant puternic si are un rol important pentru sanatatea tiroidei. De asemenea, el contribuie la reducerea rosetii si a inflamatiilor organismului.

Autor:  Andreea Utza