Site coolinaria.ro

Ardeii iuti te ajuta sa slabesti


Ardeii iuti te ajuta sa slabesti Daca nu stiai, condimentele iuti te ajuta atunci cand tii o dieta. Asta inseamna ca si ardeii iuti sunt niste aliati de incredere in lupta cu kilogramele in plus. Iata cum te pot ajuta acestia sa slabesti.

1. Stimuleaza metabolismul
Ardeii iuti contin capsaicina, un component ce are proprietati benefice pentru metabolism. Ea stimuleaza eliberarea energiei consumand calorii. In plus, datorita ardeii rapide a grasimilor, vei consuma mai multe calorii chiar si atunci cand stai, chiar in timpul somnului.

2. Reduc apetitul
Acelasi component, capsaicina, ajuta la reducerea apetitului. Asta inseamna ca daca vei include cativa ardei iuti la masa, vei manca mult mai putin in restul zilei. S-ar putea sa-ti reduca apetitul chiar la jumate. Asta va fi de ajuns incat sa mananci o cantitate sanatoasa de mancare, nu una exagerata.

3. Imbunatatesc digestia
Ardeii iuti au fost folositi de sute de ani pentru a ajuta in cazurile de indigestie sau probleme gastrointestinale. Deoarece stimuleaza producerea enzimelor digestive, nutrientii se absorb mult mai usor.



4. Reguleaza procesarea carbohidratilor
Intr-un studiu s-a demonstrat ca ardeii iuti pot controla descompunerea carbohidratilor pentru un consum mult mai eficient al caloriilor, pentru productia de energie. Tocmai de aceea, in zilele noastre, exista numeroase studii care incearca sa demonstreze ajutorul pe care il aduce capsaicina in tratarea obezitatii.

5. Protejeaza celulele
Ardeii iuti protejeaza celulele organismului de diverse probleme. O bucata de ardei contine o cantitate impresionanta de fitochimicale, carotenoizi si flavonoizi. Acestia sunt doi antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, principala cauza a cancerului.

Autor:  Andreea Utza