Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru tortul cu fructe


Sfaturi pentru tortul cu fructe Torturile cu fructe sunt racoritoare, delicioase si usor de facut. Le poti prepara intr-un weekend ca sa ai ceva dulce la indemana, pentru toata saptamana. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa faci cele mai bune torturi cu fructe.

1. Pudreaza fructele
Este foarte important sa pudrezi fructele si nucile cu faina, inainte de a le pune in prajitura. Altfel, ele risca sa ajunga la fundul aluatului, in timp ce se coc. Inainte sa le adaugi in aluat, scutura-le ca sa scapi de excesul de faina.

2. Temperatura cuptorului
Un alt element important, pe care poate l-ai trecut cu vederea pana acum, este temperatura cuptorului. Aceasta trebuie sa fie destul de mica, pentru a nu arde tortul, dar destul de mare incat acesta sa se poata coace uniform. Cu timpul iti vei da seama care este temperatura optima, in functie de ce cuptor ai si de tava pe care o folosesti.

3. Hartia de copt si umplerea formei
Hartia de copt este un alt element care nu trebuie sa lipseasca, atunci cand coci aluatul pentru tort. Altfel, te vei trezi cu un tort lipit de tava, pe care il vei scoate greu. De asemenea, umple doar o treime din forma, cu aluat, nu pune pana la capat. Tortul tau va creste putin si nu trebuie sa dea pe dinafara.

null

4. Racirea
Dupa ce scoti tortul din cuptor, trebuie sa-l lasi la racit putin. Apoi, il vei scoate din tava si lasa in continuare sa se odihneasca. Abia apoi poti incepe sa-l ornezi sau sa-l tai in mai multe straturi, pentru a-l umple cu crema si fructe.

5. Nu te simti legat de vreo reteta
Daca ai gasit o reteta de tort care nu te satisface pe deplin, esti liber sa o modifici. De exemplu, daca ea cere stafide, iar tie nu-ti plac, le poti inlocui cu cateva curmale, sau le poti elimina de tot. Daca ai gasit un tort cu lamaie si nu-ti surade, schimba-le cu alte citrice.

Autor:  Andreea Utza