Site coolinaria.ro

Frisca: homemade sau de la magazin?


Frisca: homemade sau de la magazin? Cine nu iubeste frisca? Este delicioasa si atat de versatila: o poti pune peste inghetata, placinta, ciocolata sau cafea, fructe proaspete si lista continua la nesfarsit. Totusi, felul de frisca pe care il alegi iti va influenta produsul final. O faci in casa sau o cumperi de la magazin?

Frisca de la magazin
Desigur, e mult mai convenabil sa cumperi un tub de frisca de la magazin si sa-l folosesti ori de cate ori ai nevoie. E mult mai rapid sa agiti putin tubul si sa-ti pui un strat de frisca peste cafea sau fructe. Totusi, aceasta nu este cea mai buna solutie. Daca vei citi lista de ingrediente, vei observa ca sunt destule care nu sunt tocmai sanatoase. Incearca sa cumperi frisca de la magazin cat mai rar si sa o folosesti doar atunci cand ai neaparata nevoie de ceva rapid.

Frisca facuta in casa
Frisca nu este greu de facut in casa, tocmai de aceea, cand ai timp, e bine sa o faci tu. Indiferent ca o vei folosi pentru a orna un tort sau pur si simplu pentru ca vrei sa o mananci cu putina placinta de mere. Nu iti va lua mult timp, iar odata ce stapanesti o reteta nu te va mai speria.

Diferente

Termenul de expirare
Frisca pe care o iei de la magazin contine conservanti, de aceea ea va rezista mult mai mult timp in frigider, spre deosebire de frisca facuta in casa. Aceasta trebuie consumata cat mai repede, mai ales ca este delicioasa atunci cand e proaspata.



Cantitatea de grasime
Frisca din comert are o cantitate de grasime inscriptionata pe ambalaj. Nu poti face nimic sa schimbi acea cantitate. Pe de alta parte, cand iti prepari singur frisca, poti controla cantitatea de grasime pe care o pui in ea.

Pentru decor
Frisca din tub nu e tocmai buna pentru a decora un tort, sa zicem. Ea poate fi pusa peste deserturi care nu trebuie sa arate foarte dichisite, sau in ciocolata calda sau cafea. Frisca facuta in casa poate fi folosita pentru a orna torturi si pentru a crea diverse forme.

Autor:  Andreea Utza