Site coolinaria.ro

Cum se bea cafeaua in jurul lumii


Cum se bea cafeaua in jurul lumii Cafeaua este bautura preferata a multor oameni si fiecare si-o face exact cum ii place. Iata cateva obiceuri pentru prepararea cafelei, din diferite colturi ale lumii. Incearca-le pe cele care ti se par interesante.

1. Cafea cu ou, Vietnam
O combinatie foarte ciudata de galbenus de ou, lapte, zahar, unt si branza de vaca impreuna cu cafea pentru micul dejun. Un gust foarte bogat, precum un tiramisu lichid.

2. Kaffeost, Finlanda
Servita in mod traditional in centrul si in estul Finlandei, o branza pe nume juustoleipa este servita cu cafea. Branza este taiata in bucati mici si pusa pe fundul cestii, peste care este turnata cafeaua. Dupa ce bei cafeaua, mananci branza cu o lingura.

3. Kan Kohi, Japan
Sunt cateva companii care produs Kan Kohi (cafea la doza) in Japonia. Poate fi gasita la orice magazin de la coltul strazii sau la automate. Este servita calda in timpul iernii si rece pe timpul verii.

4. Cafe des epices, Maroc
Cafeaua marocana este condimentata si este un mod excelent prin care sa iti inchei masa de seara. Contine susan, piper negru sau nucsoara.

5. Cafe Lagrima, Argentina
Aceasta cafea este foarte aerata si usoara, contine mult lapte si multa spuma, cu doar un strop de cafea.



6. Cafea Turceasca, evident, Turcia
Aceasta este atat de importanta pentru turci incat Unesco a inclus-o pe lista reprezentativa din 2013 a patrimoniului Unesco. Este o cafea foarte puternica.

7. Cafe del Olla, Mexic
Este traditional preparata intr-o oala de lut si este asezonata cu scortisoara si zahar brun.  

Autor:  Andreea Utza