Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu nuci


Cum sa gatesti cu nuci Nucile sunt o metoda perfecta de a adauga aroma, textura si beneficii nutritionale unei mese. Fie ca le adaugi in cerealele de la micul dejun sau la masa de pranz, e important sa stii cum le poti folosi. Iata cateva moduri.

1.Cum sa le pregatesti

Nuci taiate
Nucile pot fi scoase din coaja si taiate pe jumatate, orizontal sau vertical. Foloseste un cutit ascutit pentru asta. Ele pot fi puse intr-un borcan si tinute la frigider. Le vei putea folosi oricand ai nevoie de ele.

Nuci zdrobite
Nucile pot fi zdrobite partial sau chiar tocate fin. Pentru acest lucru poti folosi un mojar sau un tocator. Astfel, le vei putea adauga usor in dulciuri.

Nuci macinate
Nucile pot fi macinate pana devin un praf fin. Acesta poate fi presarat peste orice aluat de prajituri.

Nuci coapte
Poti coace nucile, in cuptor sau la microunde. Este o metoda prin care poti evita adaugarea de grasimi. Nu e nimic mai bun decat gustul de nuci proaspat coapte. Desi in mancaruri e de preferat sa le adaugi crude si fara sare, atunci cand vrei un snack sarat, ele pot inlocui cu brio orice gustare nesanatoasa.



2. Cum sa le folosesti in retete

Amesteca nucile taiate in iaurtul simplu si completeaza cu sirop de artar sau gem facut in casa. De asemenea, le poti pune in salate sau alaturi de legume sotate. Nu uita sa adaugi cateva si in cerealele de dimineata.

Nucile sunt excelente in dulciuri si mai ales in cele pentru micul dejun. Pune-le in briose, checuri, cozonaci si clatite.

Pune-le in pungute si ia cate una cu tine la serviciu. Iti vor fi la indemana atunci cand vrei ceva sarat.

Amesteca nucile intr-un piure de linte, alaturi de ierburile tale preferate. Adauga si putin ulei de masline, astfel incat sa creezi un fel de sos.

Autor:  Andreea Utza