Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru supe de iarna


Sfaturi pentru supe de iarna Majoritatea oamenilor prefera o supa calda la masa de pranz sau chiar la cina. Acest lucru nu este rau, deoarece o supa te poate face sa consumi in total mai putine calorii, daca este servita inainte de felul principal. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti faci o supa delicioasa si perfecta pentru o zi friguroasa.

1. Incepe cu un bulion excelent
Calitatea bulionului poate sa iti afecteze foarte mult supa. Daca nu ai timp sa faci bulionul in casa, desi asta ar fi cea mai buna solutie, il poti cumpara de la magazine. Insa, ai grija, deoarece unele sunt prea sarate, altele nu contin deloc sare sau sunt pline de aditivi. Incearca sa gasesti un bulion care contine doar legume uscate, sare si ierburi.

2. Adauga legume
Cel putin un fel sau doua de legume vor fi necesare. Asta face supa sa fie variata si interesanta. Fie ca este sparanghel sau cartof, acestea te vor ajuta sa iti faci o supa mai buna si mai consistenta.

3. Fa-o simpla
Daca bucataria ta este plina de ingrediente si ai si cateva legume puse la pastrat, asta nu insemana ca va trebui sa le adaugi pe toate. Fiecare dintre ingredientele adaugate vor modifica gustul supei. Incearca sa nu faci din supa ta doar un amestec de gusturi.



4. Taie legumele
Nimic nu e mai enervant decat sa te chinui sa mananci. Taie legumele mai mici pentru a nu fi nevoie sa le tai cu lingura sau sa musti din ele. De asemenea, va trebui sa poti sa ai loc de mai multe tipuri de legume in lingura, pentru a avea parte de gustul complet al supei.

5. Lasa supa sa se raceasca
Desi este tentant sa iti gusti supa imediat dupa ce ai terminat-o, este mai bine sa nu o faci, nu vrei sa-ti frigi limba. Problema este faptul ca nu avem acelasi simt al gustului pentru lucurile care sunt fie foarte calde fie foarte reci. Decat sa ai impresia ca mai ai nevoie de sare si sa pui prea multa, mai bine o gusti atunci cand are o temperatura decenta.

Autor:  Andreea Utza