Site coolinaria.ro

Cum sa alegi o fata de masa


Cum sa alegi o fata de masa O fata de masa este un accesoriu decorativ, foarte important pentru bucataria ta. Ea poate sa o faca sa straluceasca, sau, din contra, sa o transforme intr-un loc plictisitor, fara culoare. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi fata de masa potrivita pentru bucataria ta.

Fata de masa perfecta
Cand iti cauti fata de masa perfecta trebuie sa tii cont de patru elemente importante: culoarea domninanta, dimensiunea, textura si modelul.

Culoarea dominanta
Culoarea este foarte importanta, deoarece ea va veni in contrast sau va completa restul culorilor din bucataria ta. Depinde ce efect iti doresti sa obtii. Daca vrei o fata de masa care sa fie pata de culoare a bucatariei tale, alege o culoare contrastanta. Daca ai deja o bucatarie colorata si vrei ca masa doar sa o completeze, atunci alege o culoare asemanatoare sau apropiata.

Dimensiunea
Dimensiunea fetei de masa depinde de dimensiunea bucatariei tale. Pentru o bucatarie mare, poti alege o fata de masa mai mare, care sa acopere complet masa si sa creeze falduri frumoase pe margini. Intr-o bucatarie mica, e mai bine sa alegi o fata de masa micuta, ca sa nu iei si mai mult din spatiu.



Textura
Alegerea materialului depinde de preferintele tale si, mai ales, de obiceiurile familiei tale. Daca ai copii care murdaresc frecvent fata de masa, mai bine alege una din plastic, care se poate curata usor. Ai grija sa nu tai nimic direct pe fata de masa, deoarece indiferent ce material aegi, niciunul nu va rezista lamei ascutite a cutitului.

Modelul
Fetele de masa pot avea modele geometrice, florale sau pot fi simple. Depinde de tine ce iti doresti pentru bucataria ta. Daca ai deja scaune cu modele, mai bine alege o fata de masa intr-o singura culoare. Daca, din contra, nu ai alte modele prin bucatarie, poti alege una mai vesela.

Autor:  Andreea Utza