Site coolinaria.ro

Ceaiul la plic vs frunzele de ceai


Ceaiul la plic vs frunzele de ceai Diferentele intre ceaiurile la plic si frunzele de ceai sunt numeroase si, de multe ori, trecute cu vederea. Afla care sunt acestea si care e cea mai buna alegere.

1. Spatiul
Frunzele de ceai au nevoie de loc ca sa poata sa se extinda. Din acest motiv, plicurile de ceai nu sunt bune pentru frunzele mari. Materialul obisnuit din care se fac acestea nu permite circulatia buna a apei in interiorul plicului. De asemenea, pentru ca sunt prea mici, ele impiedica frunzele sa se desfaca la maximum.

2. Pliculetele piramida
O alta varianta a ceaiurilor la plic sunt cele in pliculetele de tip piramida. Acestea sunt o alegere mai buna, deoarece materialele folosite sunt mai calitative, iar frunzele au mai mult loc sa se deschida. De asemenea, permit mult mai bine circulatia apei, ceea ce inseamna ca ceaiul tau va fi mai bun.

3. Continutul plicurilor
De cele mai multe ori, plicurile nu contin tocmai cele mai bune parti ale frunzelor. Tocmai din cauza ca nu poti controla cutiile inainte sa le cumperi, e mai bine sa alegi ceea ce cunosti sau sa recurgi la frunzele simple de ceai, atunci cand ai dubii.



4. Frunzele de ceai sunt mai specializate
Frunzele de ceai pot apartine unei anumite regiuni sau stat. Asta inseamna ca vor avea un gust diferit, fiind specificice unei anumite zone, spre deosebire de ceaiurile la plic, din supermarket, care combina mai multe frunze. De obicei, fiecare regiune isi dezvolta un anumit stil prin care are grija de ceaiurile si aromele sale. Incearca mai multe varietati si vezi care iti place mai mult.

5. Cum sa treci de la pliculete la frunze de ceai
In primul rand, gandeste-te ce fel de ceaiuri preferi: negru, cu fructe sau verzi. Mergi apoi la un magazin specializat in ceaiuri si vorbeste cu vanzatorii. Vor sti sa te indrume astfel incat sa poti cumpara ceaiuri de calitate, care sa iti si placa.

Autor:  Andreea Utza