Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru biscuiti deliciosi


5 sfaturi pentru biscuiti deliciosi Chiar daca par sa aiba nevoie de vreo tehnica anume, biscuitii sunt chiar usor de facut. Nu ai nevoie decat de cateva sfaturi, apoi vei fi uimit cat de buni iti vor iesi.

1. Foloseste ingrediente reci
Biscuitii trebuie sa fie crocanti, nu moi. Pentru acest lucru, incepe cu ingredientele reci. Tine untul la frigider inainte sa il folosesti (nu la congelator, atentie!). Il poti felia cu un feliator pentru branzeturi.

2. Nu-ti folosi mainile
Daca la alte prajituri se obisnuieste sa se framante aluatul cu mainile, in cazul acesta nu este indicat. Foloseste mai bine o lingura de metal. Mainile tale sunt prea calde si vor topi untul, pe cand lingura le va pastra reci.

3. Combina ingredientele uscate intre ele, iar pe cele ude la fel
Stii deja aceasta tehnica, din retetele pentru alte prajituri. Insa ea este foarte importanta. De asemenea, tine cont si de vremea de afara si de umiditatea din bucatarie. Adauga mai multa faina daca e o zi ploioasa.



4. Lucreaza doar pe suprafete reci
Intinde aluatul pe suprafete reci, precum lemnul sau metalul. Evita sa-l atingi si foloseste facaletul ca sa-l intinzi bine. Scutura faina in exces de pe facalet, deoarece aluatul o poate absorbi, lucru pe care nu ti-l doresti.

5. Foloseste o sita pentru ingredientele uscate
Cerne ingredientele uscate, in loc sa le amesteci doar cu lingura. Aceasta metoda te va scapa de cocoloase si vei avea un aluat mai consistent. Poti chiar sa pui la congelator aluatul, pentru a-l mentine cat mai rece.

Autor:  Andreea Utza