Site coolinaria.ro

Cum te ajuta legumele sa slabesti


Cum te ajuta legumele sa slabesti Ca sa slabesti intr-un mod sanatos si sa te si mentii dupa, e important sa ai o alimentatie corecta si, mai ales, sa nu te infometezi. Stii ca legumele si fructele sunt cele mai bune ajutoare pentru slabit. Iata care sunt legumele care te ajuta sa slabesti, dar si cateva metode de preparare ale acestora.

1. Broccoli
Legumele crucifere, precum broccoli, conopida sau varza de brussels sunt bogate in fibre si te mentin satul pentru foarte mult timp. In plus, ele contin si proteine, chiar daca nu sunt la fel de bogate ca produsele de origine animala. Daca vrei sa slabesti, atunci aceasta combinatie de proteine, fibre si putine calorii trebuie sa existe in regimul tau alimentar.

2. Fasole
Fasolea este bogata in proteine si fibre, doi nutrienti esentiali care te ajuta la senzatia de satietate. Ea este atat de versatila, incat o poti include in diverse mancaruri. Nu te poti plictisi vreodata. Totusi, multe persoane au probleme cu digestia acesteia, asa ca e important sa o prepari intr-un mod care sa-ti fie benefic. Pentru asta trebuie sa-ti cunosti bine organismul.

3. Supele
O alta metoda prin care poti consuma legumele este sa le transformi intr-o supa delicioasa si satioasa. Supele pot constitui o masa intreaga si te ajuta sa consumi mai putine calorii. Studiile au aratat ca daca vei manca aceleasi legume dintr-o supa te vei simti mult mai satul si vei consuma mai putine calorii, decat daca le-ai manca in forma solida.



4. Cartofii fierti
Cartofii au foarte multe proprietati benefice pentru sanatate si sunt foarte buni in regimurile de slabit. Ei contin cate putin din aproape toti nutrientii de care avem nevoie. Sunt bogati in potasiu, un nutrient care are un rol important in controlul tensiunii. De asemenea, daca vei consuma cartofi fierti, te vei simti satul mult mai repede decat daca ai manca orice alta mancare.

5. Ardeii iuti
Ardeii iuti sunt foarte utili pentru pierderea kilogramelor in plus. Ei contin o substanta numita capsaicina, care reduce apetitul si accelereaza arderea grasimilor. Chiar si un singur gram va avea aceste efecte, mai ales daca nu esti un consumator inrait. Totusi, daca obisnuiesti deja sa mananci alimente picante, s-ar putea sa nu aiba acelasi efect asupra ta, deoarece ti-ai construit o toleranta.

Autor:  Andreea Utza