Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru macarons


5 sfaturi pentru macarons Prajiturelele macarons sunt delicate si delicioase. In plus, le poti face cu ce aroma sau crema doresti. Totusi, ele pot fi usor complicate pentru un incepator. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari macarons:

1. Faina de migdale
Daca poti cumpara faina de migdale deja preparata, vei economisi mult timp. Insa, poti, la fel de bine, sa cumperi migdale pe care sa le macini singur, acasa. De asemenea, poti folosi si fistic sau chiar alune de padure, in locul migdalelor.

2. Nu trebuie sa pui zaharul treptat
Majoritatea retetelor cer sa pui zaharul treptat in amestecul de albusuri. Totusi, acest lucru nu este important. Nu va fi nicio diferenta daca il vei pune pe tot odata. In plus, te va scapa de obiceiul enervant sa tot opresti si pornesti mixerul, ori de cate ori mai trebuie sa pui o lingura de zahar.

3. Nu iti trebuie albusuri statute
Multe retete cer ca albusurile de ou sa stea putin, inainte sa le pui la macarons. Poti sa tii albusurile doar 1-2 ore la temperatura camerei, iar prajiturelele iti vor iesi la fel de bine.



4. Colorantii
Daca vrei sa faci macarons colorate, ca acelea apetisante pe care le gasesti in cofetarii, atunci va trebui sa cumperi colorant alimentar. Ai grija sa alegi unul gel, deoarece colorantii lichid pot strica consistenta prajiturelelor, si iti vor ruina complet rezultatul. Poti pune colorantul in albusuri, deoarece se va distribui egal in timp ce le bati.

5. Cat sa bati ouale
Pentru macarons, e important sa bati ouale pana cand se intaresc perfect. Asta inseamna ca trebuie sa poti ridica bolul mixerului si sa-l intorci cu fundul in jos. Daca albusurile tale nu se misca absolut deloc, atunci ele sunt gata. Ai grija cand le amesteci cu migdalele si zaharul, sa folosesti o spatula flexibila.

Autor:  Andreea Utza