Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru conservele de legume


Sfaturi pentru conservele de legume Conservele de legume sunt la indemana oricui si le poti transforma intr-o multime de mancaruri delicioase. Totusi, ele nu au un gust special daca nu le pregatesti cum trebuie. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari mai bine legumele din conserve.

1. Ca sa scapi de gustul de conserva
O metoda buna prin care poti elimina acel gust tipic de conserva este sa scoti legumele si sa le pui in apa clocotita. Nu le tine prea mult, vreo doua minute este de ajuns. Scoate-le apoi si pune-le intr-un borcan cu apa rece cu gheata, ca sa le opresti instant procesul de fierbere.

2. Condimente
Ca sa le dai mai mult gust, evident ca trebuie sa folosesti mai multe condimente. Nu o sa le transforme complet, dar o sa le faca mult mai placute. Incepe prin a pune putina sare si piper, sau zeama de lamaie. Chiar si o lingurita de zahar poate ajuta mult. Pentru un gust mai complex, pune putin bulion in tigaie, atunci cand pregatesti legumele.

3. Reimprospateaza-le
Mai ales in cazul legumelor verzi, e important sa le dai un aer mai proaspat. Stoarce putina zeama de lamaie peste spanac sau peste fasolea verde. De asemenea, nu uita sa adagi si putin ulei de masline sau otet, pentru un gust mai interesant.



4. Scapa de lichidul in care au stat
Cand vrei sa pregatesti o portie de legume la conserva, ca sa scapi de gustul acela tipic, scapa de lichidul in care au stat acestea. Foloseste o strecuratoare si pastreaza doar legumele. Apoi le poti pune in tigaie si prepara cum doresti. Incearca, de exemplu, sa le pregatesti cu putin unt.

5. Usturoi
Usturoiul poate face minuni pentru o portie de legume. Le poate da un gust mult mai bun. In plus, el este si foarte sanatos pentru organism. Tinand cont de cat de tare e acesta, adauga cativa catei de usturoi in legumele tale. Il poti chiar pisa si amesteca printre acestea, sau il poti lasa mare si evita cand mananci, daca nu vrei un gust atat de puternic.

Autor:  Andreea Utza