Site coolinaria.ro

Cateva alimente care nu te lasa sa slabesti


Cateva alimente care nu te lasa sa slabesti Te-ai apucat de un regim de slabit si rezultatele nu sunt tocmai cele la care te asteptai? Inseamna ca trebuie sa-ti revizuiesti dieta si sa vezi care sunt alimentele pe care le consumi in mod regulat. Poate ca unele dintre ele nu sunt tocmai potrivite pentru un regim sau poate ca le consumi mult prea des. Iata care pot fi acestea.

1. Mancarurile congelate
Acele „meniuri” congelate sunt foarte periculoase si deloc sanatoase pentru un regim de slabit. Ele pot fi sarace in grasimi sau zahar, dar pot contine multe substante nocive. Da, e simplu si foarte rapid sa-ti faci o masa intreaga la microunde, dar nu te lasa pacalit. Unele pot contine peste 1000 de calorii. Mai bine prepara-ti singur mesele cu legume congelate, pe care sa le fierbi sau faci la aburi.

2. Snack-urile care contin doar carbohidrati
Atunci cand mananci biscuiti, cereale goale sau prajiturele cu orez, corpul tau transforma acesti carbohidrati in zahar si ii trimite direct in sange. Ca raspuns, corpul tau produce mai multa insulina, pentru a-l absorbi repede. Problema este ca te vei trezi cu pofte mai mari de dulce si vei manca si mai multe pe parcursul zilei. Alege snack-uri sanatoase in locul dulciurilor, cum ar fi o felie de paine cu unt de arahide sau crackers din faina integrala.

3. Alimentele „fara grasimi”
Studiile arata ca oamenii tind sa abuzeze de un aliment, daca pe el scrie ca nu contine multe grasimi. Pe langa faptul ca vei manca mai mult si iti vei sabota dieta, vei consuma si alte substante nocive. Cand producatorii scot din grasimi, automat se pierde si din gust. Ca sa compenseze, adauga zahar, ceea ce face produsul si mai rau pentru tine. Mai bine alege alimentele cu un continut normal de grasime, dar consuma portii mai mici.



4. Sucurile
Sucurile din fructe sunt, intr-adevar sanatoase, dar nu si daca faci abuz de ele. Ca sa faci un pahar intreg de suc de portocale, iti trebuie cel putin vreo trei. Atunci cand bei sucul, consumi toate caloriile din portocale, insa fara fibrele naturale care te-ar mentine satul. In plus, consumi si mult mai mult zahar. In mod normal, nu ai manca trei portocale una dupa alta, pentru ca te-ar umfla.

5. Mixurile de fructe confiate si nuci
Aceste mixuri sunt excelente atunci cand depui efort fizic intens, daca faci mult sport sau daca esti intr-o excursie pe munte. Insa, daca nu esti activ fizic, aceastea iti fac mai mult rau. Sunt bogate in calorii si e foarte usor sa mananci mai mult decat ai nevoie. Iar unele dintre ele contin chiar si ciocolata. Fa-ti singur un amestec, din nuci cu mai putine calorii si cu fructe uscate fara zahar adaugat.

Autor:  Andreea Utza