Site coolinaria.ro

Despre espressoarele cu capsule


Despre espressoarele cu capsule Espressoarele cu capsule si-au gasit treptat, dar sigur, un loc in foarte multe bucatarii din zilele noastre. De ce? Pentru ca sunt usor de folosit, rapide si te poti bucura de o varietate de bauturi, cu sau fara cafea. Iata cateva beneficii ale acestora, dar si cateva defecte.

1. Sunt rapide
Principalul motiv pentru care ai alege un esspresor in loc sa-ti faci singur cafeaua la ibric este rapiditatea acestuia. Nu trebuie decat sa bagi capsula si sa astepti 1-2 minute. Apoi cafeaua ta este gata. Este ideal pentru diminetile cand nu ai timp sa ai grija de cafea, o poti pune la facut in timp ce te pregatesti sa pleci la serviciu.

2. Sunt usor de folosit
Cu siguranta ai dat gres cu cateva cafele, mai ales primele dati cand invatati sa le prepari. Unele prea tari, altele prea slabe. Poate chiar ai uitat de ele si au dat pe afara, urmand sa trebuiasca sa cureti tot aragazul plin de cafea. Espressoarele cu capsula sunt usor de folosit, ai doar cativa pasi pe care ii gasesti in manualul de instructiune, daca nu chiar direct pe aparat. Apesi cateva butoane, iar el isi face singur treaba.

3. Ai multe optiuni...sau nu
Inainte sa-ti cumperi un esspresor cu capsule, vezi mai intai care sunt firmele care le produc si, mai ales, ce capsule li se potrivesc. Gandeste-te ce tipuri de cafea sau bauturi bei in mod obisnuit sau pe care ai vrea sa le incerci. Daca esti mai clasic, si preferi in general cafeaua simpla, cam orice espressor iti va fi potrivit. Iar daca iti plac baturile cat mai diverse, cauta unul cu capsule cat mai diversificate.



4. Care sunt optiunile
In zilele noastre, oferta este destul de diversa. Poti gasi cafele normale, cafele cu arome, cum ar fi amaretto, cu spuma de lapte, cafele negre sau mai slabe. In ceea ce priveste bauturile fara cafea, poti gasi bauturi cu ciocolata sau chiar cu gust de biscuiti. Mai mult decat atat, exista si capsule cu ceai, pentru cei care nu consuma atat de des cafea.

5. Dezavantaje
Daca esti un bautor inrait de cafea si iti plac gusturile fine, atunci probabil ca un espressor cu capsule nu e tocmai alegerea potrivita pentru tine. Cafeaua de calitate superioara trebuie sa o faci singur, mai ales daca preferi una proaspat macinata. Nicio masinarie de facut cafea nu o sa-ti ofere un gust la fel de fin si special.

Autor:  Andreea Utza