Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu mazare


 Sfaturi pentru gatit cu mazare Mazarea este sanatoasa si, din fericire, usor de gasit in tot timpul anului. Conservele de mazare sunt in orice supermarket, asa ca nu ezita sa cumperi atunci cand le vezi. Nu stii cand iti vor fi de folos. Iata cateva sfaturi pentru a gati cu mazare.

1. Gustul de conserva
Daca nu obisnuiesti sa cumperi alimente la conserva, tocmai pentru ca nu suporti acel gust, nu trebuie sa lasi asta sa te impiedice sa cumperi mazarea. Acea „aroma” de conserva poate fi foarte usor combatuta, la final nici nu iti vei da seama ca nu ai folosit mazare proaspata. Sunt multe ingrediente care ii vor schimba gustul.

2. Asezoneaza
Desi e cel mai simplu pas, foarte multa lume uita de el. E foarte important sa adaugi sare si piper. In plus, poti experimenta cu oregano, pudra de chili, usturoi sau o multime de alte condimente. Incearca mai multe combinatii si vezi care iti place mai mult.

3. Lichidul
Ai doua optiuni: sa pastrezi lichidul din conserva sau sa-l arunci si sa-ti faci propriul sos. Daca nu te deranjeaza, e bine sa prepari mazarea cu lichidul in care a stat. Totusi, daca nu-ti place gustul lui, strecoara mazarea, arunca lichidul si pune un alt sos, la alegere.



4. Branza sau unt
Topeste putina branza, cascaval sau unt peste mazare. Chiar daca acest lucru inseamna ca vei adauga putina grasime si cateva calorii in plus, mazarea ta va capata un gust mult mai puternic si mai complex. Te va distrage complet de la gustul de mancare la conserva.

5. Pune-le la blender
Poti pune mazarea in blender pana se paseaza complet. Apoi o poti adauga intr-un suc de fructe sau, mai ales, intr-unul de legume. Gustul va fi unul foarte placut, iar mazarea va ajuta la valoarea nutritionala a acestuia, fara sa-i adauge calorii goale.

Autor:  Andreea Utza