Site coolinaria.ro

Ce poti gati cu muraturile


Ce poti gati cu muraturile Castravetii nu sunt singurele legume puse la murat in zilele noastre. Orice de la varza de Bruxelles pana la chimen dulce poate fi bagat intr-un borcan, la tratamentul cu otet. Tot ce ai nevoie este putin otet, apa, sare si cateva condimente, precum semintele de mustar sau frunzele de dafin. Si totusi, ce putem face cu muraturile?

1. Aperitiv
Fructele si legumele murate sunt gustoase si singure, deci le poti servi ca aperitive, un mic snack sau un entree. Ele pot fi si combinate cu alte mancaruri.

2. In bauturi
Poti mura niste ghimbir, pe care apoi il poti pune in bautura ta favorita. De exemplu, il poti pune in Bloody Mary si sa-l servesti impreuna cu niste sushi.

3. Burgeri
Ardeiul iute murat poate fi folosit pentru orice fel de sandwich, burger sau chiar si cu nachos, pentru a da mai mult gust. Adevarul este ca aproape orice leguma murata functioneaza perfect intr-un burger, dar daca doresti ceva mai condimentat atunci alege ardeiul. De asemenea, te vor ajuta si in cazul in care vrei sa faci ceva cu specific mexican.



4. Cu carne
Ananasul murat cu carne de porc poate ca nu suna extraordinar prima data cand auzi de el, dar cu siguranta vei dori mai mult atunci cand vei gusta.

5. Vegetarian
Daca doresti ceva vegatarian, atunci poti incerca napii murati sau varza murata cu falafel. Napii sunt extraordinari atunci cand sunt murati, si sunt serviti in mod normal cu niste falafel.

6. Usturoi murat
Daca dai o petrecere, iar in meniu ai vin si un platou cu branzeturi, atunci adauga niste usturoi murat peste branza si vei face o combinatie perfecta. Este o garnitura foarte buna si pentru Bloody Mary.

Autor:  Andreea Utza