Site coolinaria.ro

Untul vs uleiul de masline


Untul vs uleiul de masline Untul si uleiul de masline sunt doua ingrediente carora le datoram multe mancaruri delicioase. Fara sa ne referim la beneficiile pentru sanatate, daca ar fi sa alegem intre ulei de masline si unt, asupra caruia ne-am decide?

1. Untul se rumeneste
Stii cum arata untul rumenit. Nu poti face acelasi lucru cu uleiul, deoarece se va arde. Iar uleiul ars nu aduce nimic bun. In schimb, untul capata o culoare frumoasa si da un gust special mancarurilor.

2. Untul si ouale ochiuri
Da, e adevarat ca poti praji ouale si in ulei si in unt. Ouale ochiuri facute in ulei sunt bune, nu poti nega. Insa atunci cand le prajesti in unt, ele capata un gust mult mai bun si complex. In plus, nu mai trebuie sa te ingrijorezi sau sa te scarbesti de uleiul care curge de pe ele cand le scoti. Untul este absorbit.

3. Untul si zaharul
Cand folosesti amestecul de unt si zahar, cel mai probabil rezulta bunatati: prajituri, torturi, negrese sau placinte. Nu poti folosi ulei de masline cu zahar si sa te astepti la aceleasi rezultate. 4. Untul poate fi preparat in casa
Cu putin exercitiu, poti prepara untul in casa. Trebuie sa incerci odata, vei obtine un unt mult mai bun, cum nu ai gustat vreodata. In schimb, uleiul de masline nu e tocmai ceva ce ai putea prepara acasa.



5. Clatite
Cand faci o farfurie plina de clatite pufoase, tot ce mai lipseste este o bucatica de unt, care sa se topeasca peste ele. Insa uleiul de masline nu ar avea acelasi efect.

6. Popcorn
Cine ar vrea sa puna ulei de masline peste popcorn? In schimb, untul se foloseste des pentru floricele. In loc sa cumperi floricele cu unt, le poti face chiar tu acasa.

7. Untul inseamna sosuri cremoase
Gandeste-te la bechamel sau hollandaise. Untul este minunat pentru a da consistenta si aroma sosurilor tale. Nu poti folosi uleiul de masline pentru acelasi lucru. E adevarat ca si el este folosit in sosuri, dar nu pentru acest tip.

Autor:  Andreea Utza