Site coolinaria.ro

Regulile de aur pentru pizza


Regulile de aur pentru pizza Oriunde ar fi mancata, pizza este un subiect delicat. In Napoli, exista un fel de razboi pentru a accepta sau nu toppinguri inovative. In decursul anilor, pizza a fost de multe ori victima unor ”abuzuri” ingrozitoare, dar aceasta inventie este cel mai bine servita intr-un mod simplu. Deci, care sunt regulile ”de aur” atunci cand savuram o pizza?

1. Cum o mancan
Desigur ca poti manca pizza elegant, cu un cutit si o furculita. Insa, ea este facuta ca sa fie taiata in bucati mari si mancata cu mana.

2. Condimentele
Niciun fel de piper si niciun fel de sos de usturoi pe margini. Daca trebuie sa ii pui mai mult ulei de masline, atunci ai grija cat pui, ultimul lucru pe care ti-l doresti este o pizza intr-o baie de ulei.

3. Bautura
Vei avea nevoie de ceva care sa insoteasca aceasta masa. Bauturile precum berea sau apa minerala sunt mai bune cu pizza decat un vin rosu, cafea sau suc.

4. Baza
Cea mai buna pizza trebuie sa fie facuta cu faina potrivita, sa fie crocanta si usor de digerat. Nu ai nevoie de faina integrala sau alt fel de ingredient deosebit.



5. Sosul
In general, un sos simplu, precum cel de rosii, condimentat cu foarte putin usturoi si sare, este mult mai bun decat un sos mai greu, care contine prea mult ierburi.

6. Toppinguri
Alege toppingurile pe care le-ar pune si un Italian pe o pizza, deoarece ei sunt cei mai priceputi. Nu trebuie sa ai un topping dominant, ci toate trebuie sa fie complementare, sa fie delicioase amestecate.

7. Ingrediente posibile
Jambon, mezeluri, salam, mozzarella, ricotta, ciuperci, ceapa, masline, ierburi proaspete, ardei iute, creveti, midii, vinete, cartofi, usturoi sau chimen dulce.

Autor:  Andreea Utza