Site coolinaria.ro

Optati pentru o dieta bogata in culori


Optati pentru o dieta bogata in culori Nu este deloc de mirare sa observam preferintele copiilor pentru mancarea frumos colorata si asezata artistic pe platouri intrucat chiar si noi, adultii, suntem fie ca recunoastem fie ca nu atrasi de culorile vii ale unor produse alimentare si le consumam parca pe acestea cu o mai mare placere.

In special in anotimpul calduros putem recurge la o astfel de dieta, bazata pe culori vii si apetisante, acum fiind momentul cand putem procura cu usurinta cele mai proaspete alimente cu care sa ne desfatam nu doar gustul ci si celelalte simturi. Gustul mancarii este mai bogat vara, iar fructele si zarzavaturile pot fi baza unor adevarate festinuri culinare deopotriva de placute ochiului cat si papilelor gustative.

Picnicurile si gratarele in aer liber pot fi organizate cu usurinta si ce alta formula mai potrivita de servire a mesei putem gasi decat aceea unde sa alternam culorile alimentelor frumos asezate pe o masa de campanie sau de-a dreptul pe iarba verde peste o fata de masa aleasa de un ochi de gospodina bine format.

Daca tot avem si ceva fonduri suplimentare chiar ar fi pacat ca nici macar vara, in concediu, sa nu ne rasfatam putin si prin niste extravagante de sezon care sa includa si toate fructele si legumele disponibile pe piata, sosuri si carne de toate culorile, paine si produse de patiserie de diferite texturi, supe viu colorate si asa mai departe.

Desi la prima vedere ar parea ca e vorba de un meniu nesanatos totusi e bine de retinut ca alimentele in culori vii sunt de obicei si proaspete deci merita sa optam pentru aceasta dieta pe baza de culori. Este si o buna oportunitate pentru a ne dezvolta ceva mai mult simtul artistic in ce priveste gatitul si servirea mesei, asezarea alimentelor pe platourile de servit si asa mai departe. Multi dintre noi parca au uitat de acest bun obicei al aranjarii estetice a unei mese si iata ca vara ne poate oferi un bun prilej de a reinvata acest lucru sub forma unui joc de-a gatitul.

Autor:  Lucia Mihailescu