Site coolinaria.ro

Sfaturi pentu clatitele perfecte


Sfaturi pentu clatitele perfecte Clatitele sunt usor de facut, insa ai fi uimit cat de multa lume nu se pricepe prea bine la ele. Daca inca ai probleme cu acestea sau vrei doar sa-ti imbunatatesti putin reteta, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari clatitele perfecte.

1. Reteta traditionala
Reteta folosita de zeci de ani este cea mai buna, nu degeaba mai exista si in zilele noastre. Pune patru linguri de faina, fa o gaura la mijloc unde vei pune un ou, un galbenus si o lingura de ulei. Adauga putin lapte pentru a face o pasta groasa, apoi dilueaza treptat cu lapte, in timp ce bati aluatul, pana ajungi la consistenta dorita.

2. Le poti face in avans
Nu e nicio graba cu clatitele, le poti consuma si la cateva ore dupa ce le-ai pregatit, sau chiar urmatoarea zi. Daca iti plac cele proaspete si caldute, nu te opreste nimic sa le consumi chiar atunci. Insa, daca vrei sa le pastrezi, acopera-le cu o alta farfurie sau pune-le intr-o casoleta si tine-le la frigider, ca sa nu se usuce.



3. Le poti congela
Daca ti-au ramas multe si nu ai ce face cu ele, le poti ambala in folie si tine la congelator pana cand le vei consuma. Cand vrei sa le mananci, nu trebuie decat sa le scoti din congelator si sa le dezgheti. Pentru a le dezgheta, pune-le intr-o tigaie incinsa, unsa cu unt. Intoarce-le pe ambele parti, apoi mananca-le cu gemul preferat.

4. Nu face acrobatii cu clatitele
Cand te gandesti la clatite, fara sa vrei iti vine in minte imaginea cu bucatarul care le arunca in aer pentru a le intoarce. Nu incerca acest lucru acasa. Nu este o tehnica, ci doar o acrobatie inutila. Risti sa le strici forma, sa le scapi pe os si sa faci o mare dezordine in bucatarie.

5. Un alt mod de servire
Dupa ce ai pregatit clatitele, umple-le cu un gem bun, ruleaza-le si aseaza-le intr-un vas micut, in care pot sta lipite una de cealalta. Apoi, prepara un sos (de exemplu din smantana si zahar), toarna-l peste ele si lasa-le la frigider pana cand vrei sa le consumi. Incalzeste-le putin inainte de a le manca, vor fi si mai bune.

Autor:  Andreea Utza